lördag 9 mars 2013

Räksallad kan innehålla spår av bröd

 
Hotell Scandic Victoria Tower i Kista är ett riktigt högt hotell och dominerar Kistas skyline där det står på högsta punkten nära motorvägen. Räkmackorna som serveras i restaurangen är dock ingen höjdare, långt ifrån.
 
Jag har varit i Kista på tjänsteresa i veckan och valde att bo på ovan nämnda hotell ett par nätter. Då jag var kraftigt förkyld valde jag att på onsdagkvällen ta en bit att äta på hotellet istället för att, i den bitande nordanvinden, gå ner till Kista Centrum.

 
Jag beställde en räkmacka och en öl och fick en tallrik med något som såg ut som en väldigt sparsamt tilltagen räksallad, skivat ägg på sidan av och en liten skål med majonäs. Brödet, som kan ses på den översta bilden, var så tunt att det knappt syntes. När jag kommenterade att "det var det tunnaste bröd jag någonsin sett på en macka" svarade servitören: "det är ekologist bröd" (undrar om han egentligen sa ekonomiskt bröd - ekonomiskt för hotellet vill säga?).
 
Det som dock störde mig mest var priset. De tog 175 spänn för en liten ynkans räkmacka, inte hälften så stor som t ex King Size mackorna på Gothia Towers, med halvfärska och slarvigt skalade räkor. Halvfärska? Transportfrysta räkor kan knappast räknas som färska, eller hur? Tur man bor på västkusten.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Svemester i Bergafjärden

I veckan tog vi en mini-svemester med Lasse & Lisa och åkte med upp till Bergafjärden strax söder om Sundsvall.  Här har Lisa sin ...