lördag 16 mars 2013

SATS Eriksberg - lite på halv stång


Idag var det invigning för Göteborgs senaste träningscenter, SATS Eriksberg. Jag hade bokat upp mig på ett cykelpass på morgonen och tänkte efteråt passa på att ägna några timmar i lokalen för att kika runt och ta en massa sköna bilder.

Det tog inte lång stund efter jag hade klivit in genom dörren innan jag uttryckligen blev stoppad från att fotografera mer i lokalen. "Det bryter på vår policy." OK, jag köper det - i normala fall. Det är iofs bra med en sådan policy men nu var det faktiskt invigning och öppet hus! Dessutom hade jag för en tid sedan blivit tillfrågad av en annan SATS ansvarig att föreviga det hela ur mitt perspektiv och också skriva några rader om anläggningen. Snacka om att stå där som en fågelholk. Kommunikationen verkar inte vara den bästa där inte. Hade det inte varit för Martinas grymma cykelpass hade jag inte ens behövt besvära mig med att åka dit.


Anläggningen då? Jodå, den ligger i Eriksbergs köpcentrum, i Experts gamla lokaler, dit man företrädesvis tar sig med bil. 16-bussen stannar visserligen i Sannegården men det är en bit att gå från andra sidan järnvägsspåren. Väldigt bra för de som bor "på andra sidan" men lite knöligt för oss andra som bor på "fastlandet".


Jag har nu, av tidigare nämnda skäl, tyvärr inte särskilt många bilder att visa (och följaktligen inte så mycket att skriva om heller) men det är en luftig lokal med det allra senaste i träningsmaskiner. Spinningsalen hade faktiskt grymt läckra cyklar(!) Förutom en del vita väggar och lite trägolv så går det mesta i svart; tak, golv, skåp, bänkar, handfat, träningsmaskiner, dörrar, receptionsdisk etc. Det kommer bli ett smärre helvete för personalen att hålla stället fräscht då svart och damm inte lirar så jättebra ihop. Men snyggt är det.


Sammanfattningsvis så är det en ultramodern ljus lokal som har det mesta avseende träningsgrejer, framförallt för den som vill glassa med det senaste, men som ligger lite svårtillgängligt till. Nu har jag i alla fall provat det och jag kommer nog att hålla mig till de mer centrala anläggningarna SATS Landala, SATS Kungsgatan och givetvis SATS Kompassen som för övrigt är stans bästa anläggning. De ligger bättre till helt enkelt. Min upplevelse av SATS Eriksberg blev lite "på halv stång" vilket flaggorna utanför fick symbolisera.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...