lördag 9 mars 2013

Scandic Victoria Tower når inte ända upp

 
Scandic hotells flaggskepp Scandic Victoria Tower i Kista är en rätt spektakulär byggnad, på utsidan. Jag har varit uppe på tjänsteresa i veckan och testade att bo på detta hotell som ser så läckert ut på utsidan. Hotellet är onekligen väldigt speciellt med sin glasfasad uppdelad i trianglar och på det sätt den sträcker sig upp mot skyn.
 
 
Bakom trianglarna kan man på kvällstid skönja ljus och man inser snabbt att fönstren på rummen antagligen också är triangelformade. Grymt läckert på kvällen.

 
 
Efter man gått igenom den lite anonyma entrén kommer man in i den stora lite kalla tråkiga lobbyn där man möts av en reception i ena ändan av en ca 50 meter lång disk; reception, bar och kök. Svår kombination - att få modernt att bli ombonat.

 Rummet, ett standardrum, var helt ok med dubbelsäng, skrivbord, fotölj etc. Det vanliga. Fönstren var som misstänkt trianglar. Placeringen av fönstren var väldigt udda. En vid golvet och de andra högt placerade. Det fanns ingen naturlig vy utåt. Å andra sidan kan det kvitta, Kista är inte sådär jättekul att se på ändå med tanke på att det är ett industriområde. Hotellet hade gjort sig mycket bättre inne i stan med lite fint att se på. Fast det klart, Scandic brukar ju hålla sig i utkanten av städerna, motellkedja som de är.

 
Badrummet var i minsta laget. Handfatet var så litet att necessären fick stå på golvet vilket jag tycker är lite dassigt om man ska utrycka sig så.

 
Golvet i badrummet ja, det var dassigt! När jag klev in var det första jag tänkte att någon har gått in med dammiga skor för det såg verkligen skitigt ut där inne. Efter en noggrannare studie visade det sig att klinkern skulle vara sådan. Lite fel materialval här kan tyckas.
 
 
Frukosten var helt ok tycker jag, det fanns det mesta man kan önska av en god hotellfrukost och Scandic brukar hålla bra standard på frukosten. Hade inte med mig kameran första morgonen så jag har inte någon bild på en uppsättning spänner som stod uppställda mitt bland borden för att samla upp vattendroppet från taket. De har visst problem med läckage i denna fina nya byggnad :)
 
 
På plan 22 skröt man med sitt välutrustade gym som man kunde använda utan kostnad och jag skyndade såklart dit för att se vad som erbjöds. Några löpband, en billig multimaskin och en ställning med hantlar där den tyngsta vägde 10kg. Välutrustad? Nja, inte i min bok.
 

 
Totalt sett kan jag väl säga att det var ett helt ok boende, inget märkvärdigt, inget som imponerar. Priset ligger ungefär samma nivå som andra hotell i Stockholm i samma klass och jag bor nog hellre i innerstan än ute i tråkiga Kista om priset är detsamma. Det är ett modernt men lite tråkigt hotell. En del saker som t ex klädhängaren på rummet var av IKEA-karaktär och nästan löjeväckande billiga. Trägolvet i rummet gav en hård kall laminatkänsla. Andra detaljer var lite bättre. Sängen var riktigt skön, fotöljen helt ok att sitta i och det fanns en del coola detaljer som t ex de infällda lamporna i korridoren, sänglamporna och hissarna som stack ut lite. Personalen var trevlig och servicen var bra överlag.
 
Nu har jag iaf testat Victoria Tower och jag tror jag tar ett annat nästa gång. Det är ett högt hotell som vill mycket men ändå inte når riktigt ända upp. Det blev iaf en del sköna bilder under vistelsen och resten kommer nedan.

 


 

 

 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...