tisdag 19 mars 2013

Spara skattepengar och få bonus på köpet


Jaha, då har jag gått ur Svenska kyrkan, något som kostat mig en förmögenhet varje år. Väldigt lång uppsägningstid måste jag tillägga. Har man inte gått ur innan  den 1:a november tvingas man betala skatt för hela nästkommande år(!)

Nackdelarna då? Jag får inte konfirmera mig eller gifta mig i kyrkan och inget av detta känns särskilt aktuellt. Jag får heller ingen begravningsgudtjänst när jag lämnat in men å andra sidan så kan det kvitta, jag lär inte ha några synpunkter på vad som sägs eller ej i vilket fall som helst. Jag får visserligen delta i gudstjänster men räknar man på det antal gånger jag deltagit i mitt liv blir det hutlöst dyrt om man slår ut totalkostnaden/gång, t o m värre än TV-licensen.

Det finns dock en litet ljus i mörkret när man säger upp sitt medlemskap. Då får man en liten tidning i lådan. Det har jag aldrig fått innan :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...