söndag 31 mars 2013

Träningsveckan 25-31 mars lite avslagen

Seg i benen, lätt ont i nacken och mellan skulderbladen, och med fortfarande 89 timmars återhämtningsskuld efter lördagens 4-timmars cykling för Barncancerfonden var kanske inte bästa utgångsläget för en ny träningsvecka. Jag ignorerade faktumet och satte mig på ett 75-minuters cykelpass på SATS Landala med Moa på måndagen och lyckades ändå prestera tillfredsställande.
På onsdagen körde jag en pass Kinesis och hade lite problem med att få upp pulsen ordentligt. Torsdagens 90 minuters cykel blev ett katastrofpass pulsmässigt. Jag slet så mjölksyran bubblade ur öronen men ändå fick jag inte upp pulsen högre än 80-84%. Hjärtat orkade helt enkelt inte pumpa ut tillräckligt med syre och jag kroknade snabbt. Efter en vilodag igen körde jag en förmiddagsspinning på lördagen med hyfsat resultat med tanke på att jag fortfarande hade över 90 timmars återhämtningsskuld.

Totalt sett blev veckan rätt medioker träningsmässigt och det hela hänger såklart ihop med förra veckans 4-timmarsspinning. Diagrammet ovan visar en ytters liten andel som jag legat i röd zon vilket tillhör ovanligheterna. Hoppas att nästa vecka blir något bättre.

Måndag: 30 minuter bröst + triceps samt 75 minuter spinning. PTE 4.3
Onsdag: 55 minuter Kinesis. PTE 3.1
Torsdag: 90 minuter spinning. PTE 3.0
Lördag: 55 minuter spinning: PTE 3.5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...