söndag 3 mars 2013

Träningsveckan 25 februari till 3 mars

 
Veckan har varit underlig. Prestationsförmågan har pendlat mellan mycket hög till en rent katastrofal nivå beroende på olika omständigheter.

Utvilad efter förra veckans många vilodagar gick jag ut stenhårt på måndagens 75 minuters spinning på SATS Landala. Efter halva passet, det var ett asgrymt pass och jag var peppad till tusen, lyckades jag med konststycket att nästan nå pulsmax, vilket givetvis inte var meningen, och med bultande huvudvärk fick jag sedan släppa av och hålla mig till max 80-85% resten av passet.

Tisdagen blev av naturliga skäl en vilodag. Jag vågade helt enkelt inte träna ifall någonting behövde läka ut först. På onsdagen kände jag mig 100 igen men jag höll ändå tillbaka lite på Kinesis-passet. Trots detta nådde jag ändå 93% vid ett tillfälle utan några efterverkningar. Torsdagens spinningpass däremot blev inget vidare ur en prestantionssynpunkt. Jag nådde inte ens upp till 90% trots att jag kämpade på allt var tygen höll. Det finns två möjliga orsaker som jag ser det; antingen var det en omedveten rädsla för att släppa på fullt eller så var det pga den nu alltmer kännbara stressen på jobbet. Stress har en negativ inverkan på den fysiska prestationsförmågan och mina prestationer har dalat de senaste månaderna i takt med osäkerheten på jobbet.

Fredagen vilade jag för att på sedan på lördagen, utan att vare sig ha jobbat eller ens tänkt på det, gick upp till Landala och körde sen ett riktigt kanonpass spinning.

Måndag
  • Spinning 75 med Martina. PTE 4.1
Onsdag
  • 55 minuter Kinesis med Moa. PTE 3.2
Torsdag
  • 30 minuter i gymmet. PTE 1.8
  • 90 minuter spinning med Moa. PTE 3.1
Lördag
  • 45 minuter bröst axlar rygg. PTE 2.0
  • 55 minuter spinning med Martina. PTE 4.9
PTE = Peak Training Effekt på en skala från 1-5 relativt personlig träningsstatus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...