onsdag 24 april 2013

Landvetter - Gran Canaria

Ute på Landvetter började jag så klart med att inta lite reskost innan jag gick bort till gaten. Så förvånad jag blev när jag fick se planet som stod där. Lätt förvånad slet jag fram kameran och tog en bild. Jag funderade på om jag skulle behålla kameran framme ombord men slog snabbt tanken ur hågen, den hade inte fått plats! Kolla hur långt ner gaten går(!)

Tack och lov taxade planet ut....det skulle till Düsseldorf...puhh. Nog för att jag åkt med flygande cigarrer förr men inte så långt som till Barcelona. Ett nytt plan, en Airbus A320 intog platsen istället.

Väl ombord på planet visade sig att planet var fyllt till ca 25%. Skönt att kunna ligga ner och flyga. Piloten körde givetvis "by the book" med fullt pådrag, antagligen pga den hårda blåsten, och det blev en mycket effektiv start. En spark i arslet och sedan rätt upp medan planet gjorde en motsvarighet till bergbanan på Liseberg. Uppe i luften var det bara att sträcka ut sig och vila. Två rader bakom hördes två affärsmän, rätt på lyset, diskutera jobbet; "det thillchör mmmina arbetschuppgiftef att pchlanera för schåna riscker!" Mmm, just fina gubbar. Reser på arbetstid och kan inte ens prata rent. Inte så svårt att lista ut vilket företag heller.

Jag hade en mellanladning i Barcelona med nästan 3 timmars överlapp vilket iofs var lite tråkigt men jag ägnade tiden åt att reka, returresan har betydligt kortare byte, och gå runt och plåta flygplatssaker vilket kan vara kul om flyplatsen är intressant. Vid två tillfällen blev jag anmodad av flyplatssecurity att aluta fotografera, de tyckte väl att jag betedde mig lite skumt. En 70-200/2.8 monterad på en EOS 5D är ingen liten pjäs.

Barcelona - Gran Canaria blev en helt annan sak, planet var fullsatt och resan tämligen händelselös så jag satt och tittade på Tintin på surfplattan. Jag blev hämtad på flygplatsen av Therese, Michaela och några tjejer som jobbar här på ön och fick åka bil till Arguinegin, där Therese bor och jobbar. Så roligt att träffas igen och så mycket att tjata om. Vi blev sittande till framåt halv fyra (halv fem svensk tid) med en flaska vin och lösgodis jag hade haft med mig.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...