fredag 12 april 2013

Några sekunders njutning - 6 månaders helvete

 
Nu är det dags igen. Måsjävlar på taket. Hoppar runt och uppvaktar varandra. Snart ska de ha lite kul och sen är det bara att vänta på ägget. Kul för måsarna. Men inte för oss andra. Det är nu ett halvårs helvete väntar.
 
Förra året hade en måspar byggt bo på taket till gamla vagnhallen precis nedanför där jag bor. I början var det inte så illa bara man var beredd på att bli skriken åt och tidvis också attackerad när de försvarade boet. När så småningom måsungen blivit så stor, och måsmamma antagligen vant sig vid alla människor som ständigt gick förbi, började nästa fas; matningsfasen.
 
Under ett par månader var det ett ständigt pipande och skrikande medan måsföräldar flög skytteltrafik med mat till det lilla oväsen som låg nånstans på taket och var hungrigt. Detta höll på ett bra tag.
 
Den sista fasen i eländet var när det var dags att lära den lilla att flyga. Måsmamma flög helt enkelt iväg och satte sig en bit bort och väntade på att den lille skulle fatta mod nog att försöka ta sig dit. För att öka pressen på ungen verkar det som att även maten drogs in en del. Man kan samla mod på många sätt. Denna unge vankade pipande fram och tillbaka, fram och tillbaka. Jag jobbade hemifrån en dag när ungen gick och pep med en sekunds mellanrum, oavbrutet i 2 timmar. Jag jobbade inte hemifrån mer på ett tag.
 
Nu är det alltså dags igen. Våren är här! Dags att skaffa hjälm och tennisracket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...