söndag 7 april 2013

Nu blev jag fanimej kär


En bra telezoom har jag länge längtat efter som komplement till min 24-105/4.0 som är mitt standardobjektiv i ur och skur. Jag har varit ute efter någonting som är både ljusstarkt och som går mot 200mm och en 70-200/2.8 med bildstabilisering är ett riktigt bra val då det dels har hyfsat bra zoom-omfång, dels är tillräckligt ljusstarkt för att kunna användas inomhus och dessutom, med extender, går att fördubbla brännvidden på utan att man tappar så mycket ljusstyrka på att den blir oanvändbar.

Canons egna 70-200/2.8 ligger lite väl högt i pris för min plånbok och Sigma erbjuder här ett mycket prisvärt alternativ till halva kostnaden av Canon. Dock saknas vädertätningen som Canon erbjuder men det känns inte riktigt som att det motiverar prisskillnaden. Min Canon 24-105/4.0 är vädertätad och det får räcka med en glugg att släpa med sig när det regnar.

Sigma 70-200/2.8 APO DG HSM är en riktigt, riktigt bra glugg. Den är ljusstark och smidig att hantera trots storleken. Ultraljudsmotorn jobbar snabbt och nästan ljudlöst. Bildstabiliseringen gör att det går att plåta med mycket långa slutartider på frihand. I like!

En sak jag gillar med ett tele kombinerat med stor bländaröppning är att man verkligen kan isolera motivet mot en oskarp för/bakgrund och få fram ett bra resultat, även inomhus.

Jag var iväg en vända på stan men på lördagen men det var så kallt så det blev direkt inga bilder tagna. De jag tog får duga som testbilder där man ser lite av vad den presterar.

Bilden togs inne på JapanPhoto där jag medvetet skakade som ett asplöv medan jag tog bilden med hyfsat lång slutartid på 200mm brännvidd för att testa bildstabiliseringen. Jag var nöjd.
 Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...