måndag 20 maj 2013

100-dagars utmaningen från helvetet

Foto: Heléne Sjöberg
Jag är inne på vecka tre av en 100-dagars utmaning från helvetet. Utmaningen fick jag av Therese när jag hälsade på henne på Gran Canaria och även showteamets Mathilda hängde på.

Det hela började på måndagen den 6:e maj och vara i 100 dagar dvs klart den 13:e augusti. Vad består det hela i då? Jo, vi ska under dessa 100 dagar utföra 5000 burpees och 5000 armhävningar(!) Jobbigt - japp. Galet - med all säkerhet! Jag tycker inte om burpees, verkligen inte, men de är otroligt effektiva. Sa jag att jag egentligen hatar burpees?!

Men är det en utmaning så är det!

Då det handlar om att göra både burpees och armhävningar gör vi den snälla burpee-versionen dvs med raka armar och utan armhävning men det är inte så stor skillnad mot en riktig burpee, tro mig. Kroppen ska ändå dyka mot golvet och göra upphopp så pulsen spikar iväg på väldigt höga nivåer. Jag gör inte direkt fler på samma tid även om jag skippar att droppa rätt i golvet utan håller mig på raka armar.
En full burpee med armhävning och allt
 
Snittet ligger alltså på 50 burpees och 50 armhävningar (och inga knän i golvet) per dag i 100 dagar dvs 350 st vardera per vecka. Alla inser att man omöjligen hinner med 50 st varje dag utan vissa dagar blir av olika anledningar träningsfria och man måste kompensera detta andra dagar så jag gick ut hårt från början. Nu inne på dag 15 är jag uppe i 1200 burpees och 1200 armhävningar, nästan en fjärdedel,  vilket ger mig ett plus på 450 att plocka av vid sämre dagar.
 
Det ska bli spännande att se hur de andra ligger till :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...