söndag 5 maj 2013

1623

 
 
1623 blev antalet bilder jag hade med mig från semestern i Arguineguin. Det är lätt att vara tung på avtryckarfingret när man har digitalkamera. Straffet kommer sedan, att sortera bort och redigera bilderna. De minneskort jag hade med mig fyllde jag upp. Jag hade satt kameran på att spara 22MP RAW + 5MP Jpeg för varje bild. RAW för bearbetning i LightRoom, Jpeg-bilden för att kunna läsa in dem på min 7-tums platta som jag hade med mig så att bilderna kunde användas för t ex bloggen.
 
Efter första grovsorteringen rök hälften av materialet. Sedan delade jag upp bilderna i olika högar där bilder inom samma "tema" ska jämföras med varandra och de bästa behållas. Jag skulle tro att jag kommer att lyckas reducera materialet med ytterligare 25-30% i denna vända. 
 
 
Det är sedan, när man hittat de bästa bilderna, det roliga börjar. Att labba runt i LightRoom, att skruva på kontraster och färger, att hitta de skönaste effekterna för varje bild. En sak är iaf säker: det är efterarbetet som kostar tid när man håller på med fotografering, grymt mycket tid :)
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...