tisdag 7 maj 2013

Att försöka återge en känsla


Under veckan i Arguineguin tog jag en hel del bilder på det nya showteamet på Sunwing Resort när de körde sin premiärvecka. Dels fick de lite bilder på sig själva, dels fick jag chansen att sätta nya gluggen, en Sigma 70-200/2.8, på kraftprov.


Det roliga med detta jobbet var att jag fick chansen att känna på vad både kamera och objektiv verkligen presterar. Alla bilder är tagna utan blixt och då jag behövde hyfsat snabba slutartider la jag känsligheten på ISO 6400, något som blir väldigt grynigt på en "vanlig" kamera. Då gluggen har en såpass stor bländaröppning som 2.8 hjälpte det till att hålla ner slutartiderna samtidigt som det korta skärpedjupet gav bilderna en fin bouquet. Nackdelen med en så stor bländaröppning är däremot att det var svårt att få alla i showteamet i fokus om jag inte tog bilden rakt framifrån.


Det blev en hel del bilder och det stora jobbet är så klart att rensa bort de mindre bra bilderna och hitta de bästa. Totalt blev det ca 80-100 bilder som gick att använda. Här nöjer jag med endast fem, en på teamet och en på respektive artist; Mathilda Eriksson, Jessica Berge, Hjalmar Nordén och Anders Nordlöf.


Det här gänget var riktigt bra och det var en ren njutning att få vara på plats för att lyssna och se på vad de kunde åstadkomma. Sen är en sak att vara med och en helt annan sak att försöka återge känslan på stillbilder men jag tror jag lyckats fånga en del av atmosfären på showerna iaf.


1 kommentar:

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...