söndag 12 maj 2013

Helt ute och cyklade

 
I helgen var jag iväg och plåtade Göteborgsgirot, ett nytt cykellopp som är 67 km långt och går runt Göteborg. Det är alltid kul att plåta lite nya saker och då det fanns några bekantingar som deltog i loppet blev det såklart lite roligare. Det blev en helt ny erfarenhet för mig att plåta snabba rörliga objekt till skillnad från sånt som håller sig där de ska vara. 
 

Vi ställde oss på gångbron över Dag Hammarsköldsleden vid Slottskogen och inväntade cyklisterna som startat 10 minuter innan vid Ullevi. Jag hade precis lekt lite med långs slutartider och rörelseoskärpa när jag fick syn på några svarta tröjor med Team Helvetes logga på och plötsligt hörde någon, dvs Moa, ropa P-A. Jag slängde upp kameran och fick några riktigt oskarpa bilder med lång slutartid på Moa och Helena när de svepte förbi.


Vid ett-tiden ställde vi oss på Danska vägen ner mot Sankt Sigfridsplan, ca 1 km innan målgång, där jag räknade med, utifrån Moas förmodade snitthastighet på runt 30km/h, att de skulle komma farande nerför backen runt 2 timmar och 15 minuter senare vilket de också gjorde. Här lärde jag mig på ett mycket påtagligt sätt att det faktiskt inte räcker med att ha snabba slutartider när cyklister kommer farande mot en  i 50-60 km/h. Man ska skita i autofokus och fokusera manuellt på en given punkt. Fokus hamnade nästan alltid på cyklisten bakom den tänkta när bilden väl gick iväg iom att motivet hunnit flytta sig ett par meter under tiden :-/


 
Här lyckades jag få dock något bättre bilder på Moa trots att fokus hamnade på fel ställe dvs bakom. Man lär sig så länge man lever och nästa år blir det garanterat bättre. Då kommer jag inte att vara ute och cykla iaf :) 
Moa och Helena swischade förbi efter ca 2 timmar och 15 minuter och hade bara ca 1 km kvar till målgång i Ullevi. Bra jobbat där!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...