torsdag 23 maj 2013

Totalt insnöad

 
Jag har ägnat lite tid åt att skanna in och digitalisera gamla analoga bilder vilket tar en himla tid. Jag hade ett par tusen dia-bilder och de har ändå gått att skanna hyfsat fort då jag kunde låna en skanner som klarade av hela magasin. Negativen däremot struntar jag i. Ett negativ i taget klarar skannern jag lånat och varje bild tar ett par minuter med en vettig upplösning och all overhead-tid som går åt. dessutom kommer det att gå åt en närmast oändlig tid till att passa ihop negativen med bilderna.

Jag får helt enkelt plocka ut de bilder som kan vara intressanta att behålla och skanna själva bilderna istället.

Nedan kommer ett litet axplock av bilder från två tillfällen jag, i egenskap av officer på 80-talet, har varit på fjälltur och bägge gångerna råkat ut för storm. En del är från Hemavan, en del från Åre-trakten (där det blåste uppemot 50m/s när vi var där)
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...