torsdag 13 juni 2013

Alanyas restauranger - från lysande till rena katastrofen


Alanyas hamnstråk har ett rikligt utbud av restauranger, de flesta med liknande utbud av mat. Priser och kvalitet kan dock variera ordentligt. Utanför nästa alla större restauranger står ett ställ med maträtter på display som ska visa hur maten ser ut när den kommer på bordet. Den ska man inte lita på. Alla maträtter är av plast och kommer från samma leverantör vilket gör att det ser likadant ut hos alla. Det gör det inte i verkligheten.
Mat-"display"
En restaurang jag kan rekommendera är Ottoman House som ligger en liten bit in från hamnen inne i gamla stan. De serverar god mat från det ottomanska köket men prisbilden är lite högre än andra, nästan svensk.

Ottoman House

En annan trevlig restaurang som ligger precis vid hamnen är Cikla. De har både turkisk och internationell mat till vettiga priser. Servicen är bra, deras inkastare är både fantastiskt effektiv och även väldigt trevlig, och maten är mycket god och prisvärd. Här blev det många besök.


På Cikla grillas maten "live"
En restaurang men ska undvika, om man gillar turkisk mat vill säga, är däremot Queens Garden som ligger en liten bit in från hamnstråket på ett torg. Det är omgivet av några gamla amerikanska bilar och de försöker hålla en lite cool utstrålning, något som verkar funka på den lite yngre publiken. Priserna är höga, en öl kostar t ex 10TL till skillnad från 7-8TL på andra ställen vilket är mer normalt. Maten, den är rena katastrofen!

Queens Garden

Jag beställde en Shish Kebab vilket innebär ett grillspett som ska vara....just precis, grillat! På tallriken kom det in ett träspett med köttbitar på. Varken spettet eller köttet hade en antydan till den där brända looken man får av grillat. Inte heller luktade det något mer än vanligt stekt kött. Smaken var näst intill obefintlig.
Notera att varken grillspetten eller köttet hade nån grillyta
Jag stack iväg till köket och tog en titt om det fanns nån grill där. Nope, inte ett spår. Passade på att ta lite bilder också. Efter hovmästaren mottagit klagomålet, vilket han bemötte med att "alla andra tycker om maten", stack han ner och dividerade med köket och genast flammade det upp en rejält eldklot från spisen,  något det inte gjorde vare sig innan eller efteråt. Kocken slängde väl på lite alkohol på hällen och tuttade på "bara för att visa". Jävla sopa! Rekommendation: ÄT INTE HÄR! McDonalds är bättre!


Sa jag förresten att Shish kebaben var dyrare här än på Cikla och där grillade de den - på riktigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...