tisdag 11 juni 2013

Damlatas-grottan, AlanyaI morse efter frukost promenerade vi över till Cleopatrastranden för ett besök på den "sevärda" Dalmatasgrottan dit turisterna vallfärdar i busslaster för att få en titt på stalagmiter och stalagtiter, prylar som tyvärr tidigare besökare redan brutit loss och tagit med sig som souvenirer. De delar som var intakta fanns främst uppe i taket utom räckhåll för de klåfingriga.


Grottan är rena turistfällan. Den är betydligt mindre än vad man förväntar sig och busslast efter busslast av turister trängs på den smala trägången för att komma ner in och även tillbaka ut ur grottan igen. Det är nästan svårt att se något pga trängseln. Ett tips är att besöka grottan på sena eftermiddagen då horderna av bussade turister har upphört. Då finns det antagligen mycket mer plats därinne.


Belysningen i grottanhade också kunnat vara något mer dekorativ. Nu var det mest vanliga glödlampor vilket ger ett rätt tråkigt ljus och det var inte så mycket färger som kom fram. Bilderna jag tog är ordentligt trimmade i LigtRoom för att få lite sting i dem.Det fanns ett parti längst in i grottan dit man fick krypa på knä för att ta sig. Kändes spännande tyckte de flesta och trängseln var stor för att komma ända in. Väl framme fanns direkt inget och det var bara att krypande tränga sig ut igen. 

Tack och lov så var det inte dyrt att gå in där, bara  4:50 TL, annars hade nog besvikelsen varit stor. Jag är glad att jag inte betalat för en bussutflykt med lunch och allt annat trams som hör till för att sedan få trängas i  en liten trasig grotta med så många andra besökare att det knapp går att ta sig fram.

Kanske spökar det i grottan iaf :)


Efter grottan blev det en lätt, god och billig lunch på Yosun, en trevlig liten restaurang, innan vi gav oss in i striden med att handla t-shirts, skor och solglasögon i alla de butiker som finns i gamla stan.

Röda pricken visar var grottan ligger. Precis vid östra änden av Cleopatrastranden


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...