onsdag 12 juni 2013

Fritz och Fritza


På vårt lilla familjedrivna strandhotell, Sun Hotel Alanya, med endast 16 rum bor en salig blandning av människor; pensionärspar, tävlande till Triathlon mästerskapet som hålls till helgen, några unga tjejer, turkar, och så vi så klart.

Ett klart udda, och minst sagt slätstruket fantasilöst, är ett äldre par, som jag tror är tyskar även om det finns andra länder som talar tyska. Låt oss kalla dem Fritz och Fritza i brist på annat. De sitter alltid vid samma frukostbord, de beställer alltid pressad juice till frukosten och har alltid samma konfiguration av måltid.

De är superbundis med hotellägaren och de äldre i personalen (som kan tala tyska) medan de överhuvudtaget inte besvärar sig med att varken hälsa eller visa hänsyn till andra gäster på hotellet. Däremot blänger de gärna och öppet när vi passerar.

De har alltid samma solstolar, tidigt förbokade och markerade redan innan frukost. Där ligger de hela dagen. Givetvis intar de övriga måltider i hotellets restaurang vilket inte tillhör den högre skolan. Här behandlas de ju som herrefolk och självaste hotellägaren svansar runt deras bord.

Tråkigt? Enligt min åsikt, ja, men de verkar ju trivas med att bara kunna peka och få. Smaken är olika.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...