fredag 21 juni 2013

Vasa pizzeria på väg mot botten

Häromkvällen blev det ett besök till Vasa pizzabutik, på Föreningsgatan 34, för att få lite färdiglagad mat istället för att greja själv vid spisen. Två pizzor beställdes, en Ciao-ciao och en Mexicana, bägge med extra vitlök! Ciao-ciao kommer normalt med vitkök från början vilken inte Mexicanan gör. Den brukar däremot vara härligt kryddig.

Pizzorna vi kom hem med var varken kryddiga eller smakade vitlök. Ciao-ciao:en smakade överhuvudtaget inte vitlök, på den andra kunde man känna en antydan till det. Dessutom var Mexicanan bland det torftigaste jag sett i pizzaväg. Några få bitar köttfärs sporadiskt spritt över degen, endast två ynkans pepperoni, lite lök och paprika, väldigt lite ost och tämligen smaklös. Ciao-ciao:en smakade mest som en burk krossade tomater med smält ost på.

Jag har köpt pizza på Vasa flera gånger tidigare och även om jag aldrig direkt gjort vågen över deras pizzor har de ändå varit helt ok. Nu var de rena katastrofen. Om det går dåligt för en pizzeria är det väl ändå att slå spiken i kistan om man börjar dra ner på kvalitén. Det är väl bättre att göra pizzorna så bra att folk återvänder.

Vasa pizzabutik är precis som sin namne, regalskeppet Vasa, på väg mot botten. Jag kommer aldrig att köpa en pizza där fler gånger. Det finns så många andra att välja på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...