söndag 2 juni 2013

Vi hade iaf tur med vädret!

 
Lördagen tillbringades i Delsjöområdet, närmare bestämt vid lilla Delsjön dit vi tog oss med cykel. Vi hittade en, som skylten mycket riktigt angav, en "Go plats" där vi tillbringade eftermiddagen i solen. Givetvis blev det ett par glas rosé också.
 
Ilsken and jagar bort en annan hanne. Jäklar vad det skvätte i started!
Knott fanns det också men de hade fullt upp med att försöka bli fler
 

Framåt sena eftermiddagen drog det ihop sig till mörka moln och det såg ut som om det var risk för en åskskur så vi skyndade oss tillbaka andra änden på sjön där vi hade cyklat förbi ett vindskydd på vägen ut. Vi stannade vid vindskyddet och startade grillen för att fixa till en god middag. Bara för att man har en engångsgrill och är ute i skogen betyder ju inte att man behöver minska på lyxfaktorn; Entrecote, rostad potatis, rostad lök, vitlökssmör, en god sallad och en flaska rödvin . givetvis serverat i vinglas.


En stund efter vi startat grillen började det regna, kraftigt! Grillen förpassades in under tak i vindskyddet och medan vi tillredde vår mat kom det en barnfamilj paddlande ur regnkaskaderna i två kanadensare medan åskan mullrade längre bort. De hade överraskats på sjön av detta oväder och tyckte nog det var behagligast att komma undan regnet och eventuella blixtar. Lagom tills de installerat sig under taket och fått av sig alla blöta kläder drev en av kanadensarna iväg och mannen i familjen fick hoppa i, simma ut och hämta flytetyget.Ytterligare lite senare fick vi sällskap av ytterligare två personer som varit ute och fiskat men fick nog när det började hagla.
 

Det var en ordentlig regn och hagelskur som drog förbi men vi anade inte omfattningen förrän vi kom ner till stan igen. Gator översvämmade, tunnlar under vägar översvämmade. Det verkar som det mesta kom i stan. Så vi hade iaf tur med vädret!

  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...