torsdag 13 juni 2013

Walkabout i Alanya


Näst sista dagen och dags för en liten promenad på knappt en mil i Alanya stad, lite längre norrut, bort från stranden och turiststråken. Visserligen dräller det av hotell i hela Alanya en bra bit upp från stranden men det finns också partier med bostadshus för både medelklass och de mer välbeställda.

Ett par riktigt gamla fallfärdiga hus hittades också bland de mer moderna men det blir ett inlägg för sig när jag kommer hem igen.

Ett mycket trevligt inslag i vår promenad var Alanya Saluhall där det erbjöds fisk, grönsaker, kryddor, godis och en massa annat till mycket bra priser. Vi hamnade i en affär där en kvinna bjöd oss på än det ena, än det andra att smaka på. En påse honungsrostade jordnötter med sesamfrö och kanel blev en klar favorit här. Eller vad sägs om en stor påse saffran för 4 kr eller en skopa kanonfin malen chilli för 8 kr.

Jag glömde tyvärr att ta bilder med mobilen så ovanstående dassiga bild avfotograferad från kamerans display får duga tills vidare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...