måndag 8 juli 2013

Dessa fina gamla vagnar


Idag har varit en händelserik dag med massor av roliga saker. Det bästa var när jag fick chansen att ta med mig kameran in i gamla vagnhallen i Svingeln, dvs spårvagnsmuseet. Det var Helene som charmade in sig hos killen som jobbade där, museet är normalt stängt på sommaren, och vi fick knata runt och kolla på vagnarna hur mycket vi ville.


Han hade massor att berätta, bl a om en gammal uttjänt vagn som sålts till USA för att användas till nåt helt annat än spårvagnstrafik och som via ett museum  i USA (New York tror jag det var) hittade tillbaka till Sverige och Göteborg igen via en minst sagt färgstark historia. Nu står den gamla dyrgripen, rätt precis 100 år gammal, och pryder sin plats i vagnhallen med amerikansk flagga och allt.


Mannen vi pratade med var en riktig entusiast som brann för sitt jobb. En av de senaste projekten var restaureringen av en 130 år gammal vagn som i många delar måste fixas från grunden. Alla delar måste byggas för hand då det finns mycket få reservdelar att få tag på. Jag fick se några bilder på originalet och även på de ursprungliga ritningarna. Ett mästerligt arbete! Fint kommer det att bli.Vi kommer antagligen att göra ett återbesök till de gamla vagnarna med lite mer tid och även utrustning för att ta lite goa bilder. Tills vidare har jag sisådär 130 bilder att kika igenom och bearbeta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...