tisdag 9 juli 2013

SATS Träningsdagbok, same shit - new wrapping


För en tid sedan, närmare bestämt den 11:e oktober 2012, skrev jag ett inlägg om att SATS träningsstatistik var rätt kass. Nyligen lanserades en ny träningsdagbok men den klarar fortfarande inte av det mest basala, att logga dubbelpass.
Jag lyfte i mitt tidigare inlägg fram att den inte klarade att logga dubbelpass eller gav möjlighet att lägga in egna grejer. Jag visade också på i ett senare inlägg om hur enkelt det var att med ett script generera fram betydligt bättre statistik från befintlig data på SATS webbsajt. Jag fick då ett meddelande från SATS att en ny applikation skulle tas fram som skulle lösa problemen. Gött!

Glad i hågen anslöt jag mig till den nya träningsdagboken för några veckor sedan och upptäckte till min glädje att alla mina pass sedan ett år tillbaka var korrekt registrerade inklusive dubbelpass och även de där jag gymmat minst 30 minuter innan gruppträningspasset börjat. Jag har ju en bra träningsklocka som loggat allt på Movescount så det var bara att gå in och jämföra.

Efter att ha använt det hela i några veckor upptäckte jag att dubbelpass inte registreras. Inga pass där jag spenderat tid i gymmet innan gruppträningen har fått styrketräningen registrerad. I en tråd på SATS sajt såg jag att andra har haft problem med att vid dubbelpass registreras bara det ena passet. Visserligen finns det numera en knapp som man kan klicka på för att göra en manuell egen registrering men nä, detta gillas inte! Det är inte direkt nån förbättring.

Givetvis felanmälde jag det hela. Som utvecklare förstår jag att det kan vara problematiskt med projekt där man har många utvecklare inblandade. Uppenbarligen funkade importen av befintligt data oklanderligt då alla dubbelpass och alla gympass kom med som de skulle. Däremot har man nog missat att uppdatera scripten för den dagliga loggningen av pass, kanske pga att man haft flera utvecklare och man missat att föra över kunskapen.

Jag fick ett "godda yxskaft"-svar:

Tydligen är det meningen att vi ska mata in våra dubbelpass manuellt hädanefter. Varför då ens importera dem? 

Ytterligare korrespondens har följt och resultatet ytterligare "godda yxskaft". 
- Hur kunde du ha dubbelpass registrerade innan.
- Därför att ni importerade dem!

Underkänt blir det. Jag lägger nog ner detta med träningsdagboken, det är inte värt besväret.
Same shit - new wrapping!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...