måndag 5 augusti 2013

Årets kollektiv i Metsakodo


Precis som för ett år sedan tillbringade jag en vecka i Metsakodu utanför Mullsjö med en massa gamla vänner jag vuxit upp med. Metsakodu är ett ställe, som numera används som kursgård/stugby/kollo, där vi tillbringade många veckor av diverse läger på somrarna. Det ligger otroligt vackert vid en liten sjö i en underbar natur.

Nu träffas årligen ett gäng av både gamla och nya vänner med familjer i ett stort kollektiv för att hitta på en massa roliga aktiviteter, käka god mat och bara umgås i all enkelhet under en vecka. Brännboll, Kurn (ett spel från Estland som påminner om kubb fast mycket roligare), Croguet, hajk, kräftfiske, kräftskiva, paddling, bastu varje dag och en massa annat kul hann vi med det här året.


Croguettävlingen var alldeles särskilt kul. Vi spelade med riktiga tävlingsklot på knappt ett halvt kilo med smala portar men i terräng istället för på en supertrimmad gräsmatta. Dessutom skulle vi tillverka klubborna själva. Många goa skratt blev det på den tävlingen och även under veckan. Utan jämförelse är detta årets höjdpunkt!


Naturen är så otroligt fin, både runt anläggningen men också längre bort. Det har blivit mycket fotograferat under dessa dagar och nu återstår ett antal timmars redigering.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...