torsdag 29 augusti 2013

Dodgeball - en grym nyhet på SATS

Foto: Helene Sjöberg
Då har jag testat nyheten Dodgeball, en gruppträningsnyhet på SATS, för första gången. Det hela går ut på att deltagarna under en halvtimma, uppdelade i två lag, ska kasta bollar på varandra precis som i skolans "Spökboll" Träffar man en i det andra laget "åker vederbörande ut" och måste köra en straffrunda med t ex burpees, armhävningar, fällkniven eller något annat kul. Vad man gör bestäms av en tärning. När man är klar med straffrundan är man inne i spelet igen.

Otroligt pulshöjande och jävligt kul är det men skaderisken är rätt stor. Själv kände jag av min gamla volleybollskadade axel även om den varit ok i över ett år. Man kastar dessa bollar rätt hårt för att försöka träffa sina motståndare och det är lätt att knäcka till nåt i stridens hetta, iaf om man är tävlingsmänniska som jag. Också armbågen fick jag ont i. 

Mellan matcherna hittar man på andra saker och en av grejerna var att snabbt, i staffettform, springa fram och tillbaka mellan två linjer. Heléne, stackarn, halkade vid ett tillfälle och föll så illa att båtbenet gick av i vänster hand. Resultat: gips i sex veckor och begränsat med träning ett tag framöver. Surt!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...