söndag 18 augusti 2013

En helg i Gåsapågaland - Gåsapågaexpressen


I helgen tog jag tåget ner till Kristianstad för att hälsa på Pauline och Johan. Det blev en resa med Öresundståget som till skillnad från SJ brukar hålla tiderna. Dock inte denna gången. Redan från start blev vi över en halvtimma försenade då man dockade på ytterligare ett tågset och numrerade om alla vagnar utan att informera om vad som försiggick. Via ryktesspridningen började folk fatta att nåt var på G, att vi var tvungna att byta vagnar, och tog sitt pick och pack till vagnarna längre fram. Efter en massa strul (och jag vet fortfarande inte vad vi gjorde och varför) så rullade vi i alla fall i väg söderut, notera; med samtliga vagnar.

Framme vid Ängelholm hade vi kört in 10 minuter på förseningen men där blev vi stående då en tågklarerare inte ville släppa iväg oss...surt. Där rök de 10 igen. För min del spelade det egentligen ingen större roll då jag hade nästa en timma på mig för byte i Lund och där minskade istället väntetiden med en halvtimma. Åker man tåg och ska byta måste man se till ha ha ordentliga marginaler.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...