torsdag 15 augusti 2013

Släng aldrig gamla saker!Hypermoderna spinningcyklar av märket Keiser och en gammal dassig analog pulsklocka lirar, helt otippat, ihop!
De nya cyklarna som man bl a kan hitta på SATS Valhalla och SATS Eriksberg har en display monterad på styret. Denna display visar information som tid, kadens (varv/minut på pedalerna), kaloriförbrukning, effekt i Watt och puls. Pulsmätningen görs inte i metallplattor i styret utan man måste ha ett pulsband på sig. Ingen har dock kunnat förklara hur och vad som behövs för att det ska fungera. Det finns heller inget sätt att "para ihop" ett pulsband med mätaren då det är en total avsaknad av knappar på den.Tror ni jag blev förvånad när Helene satte sig på en sådan cykel med min gamla analoga pulsklocka på sig och pulsmätaren plötsligt vaknade till liv! Det visar sig att den tydligen klarar av att kommunicera med analoga pulsband på nära håll, ca en halvmeter rakt bakom mätaren så att man inte stör cykeln bredvid.


Min gamla pulsklocka av märket OBH Nordica köpte jag för några få hundralappar för ett drygt år sedan då jag ville se om jag överhuvudtaget skulle kunna ha användning för en sådan. Jag ville inte lägga en massa pengar i onödan utan köpte den billigaste jag kunde hitta. När jag senare köpte min digitala Suunto Ambit gav jag bort den gamla. Rätt kul att det gamla skräpet faktiskt funkade "klockrent" tillsammans med dessa nya cyklar. Kör du spinning på dessa cyklarna och råkar ha ett gammalt analogt pulsband liggande? Ta med den och testa!

Lärdomen av detta är att man aldrig ska slänga bort saker, det kommer alltid tillfällen där man kan få nytta av dem igen! Men nej, jag vill inte ha tillbaka den ;) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...