söndag 8 september 2013

Spel för galleriet


Torsdag morgon, arbetsdag i Kista, och tidiga morgontåget mot Stockholm stod på schemat. Efter en relativt händelselös resa, ja - SJ skötte sig exemplariskt, kom jag fram till Stockholm Central och hoppade på pendeln till Helenelund, vilket är hållplatsen i Kista, för att gå den sista biten till kontoret.

Icke Stockholmare som jag är så tänkte jag inte en sekund på att Helenelund station ligger på östra sidan om E4 och kontoret på västra med tanke på att en svart man i en svart bil, ja vi snackar om en president, skulle passera med hela sitt anhang ungefär vid den tiden jag anlände.


I ungefär 45 minuter fick undertecknat, och en hel hög med andra människor, vänta vid en gångtunnel under E4 tills Cirkus Obama hade passerat och jag kunde passera under för att utföra mitt arbete.

Det som slog mig medan jag stod och väntade var att:

  • Den främsta anledning man hindrar människor från att beträda tunnlarna i samband med att cirkusen passerar är att man antagligen inte vill ha någon som har placerat eller står med en bomb i tunneln.
  • Om en bomb är så stor att den skulle kunna rasera motorvägen ovanför, skulle den inte kunna göra i stort sett samma skada om den var placerad precis vid tunnelmynningen där polisens avspärrning var? En meter hit eller dit har ingen större betydelse.
Med andra ord bara ett jäkla jippo för att projecera en falsk säkerhet och låta omvärlden tro att vi gör nåt. Detta går helt i linje med skämtet till säkerhetskontroller som finns på våra flygplatser.  Ett stort spel för galleriet, inget annat.

Grymt korkat i min bok!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...