torsdag 31 oktober 2013

Antalya Taxfree dyrare än vanliga butikspriser


Jag har varit i Turkiet ett par gånger i år och bägge gångerna har jag förundrats över priserna i Taxfreebutiken på Antalyas flygplats. De är dyra, riktigt dyra. Parfymer kan jag inte uttala mig om men på alkoholsidan kan man se att priserna motsvarar priset på Systemet med den lilla skillnaden att det är lite mer i flaskorna på Taxfree. För billigare alkohol känns det knappt lönt att släpa hem en flaska med några tiors förtjänst, särskilt inte när kortavgiften för utlandsbetalningar också hamnar på några tior.

En riktigt intressant sak såg jag på godisavdelningen där man sålde 500 gram Turkish Delight för 8 Euro dvs knappt knappt 80 spänn. Jag gillar verkligen Turkish Delight men inte för 8 Euro. Det gick att få betydligt billigare "på stan" men då gjorde jag misstaget att inte köpa. Jag trodde liksom att Taxfree skulle vara billigare.


Nu blev jag snabbt väldigt glad igen när jag var iväg och handlade på Orienthuset i Göteborg. Där hittade jag en låda 500 gram Turkish Delight för endast 32 kr(!). Grannaffären, Asian Taste, sålde liknande askar för 25 kr. Nu snackar vi. Mindre än en tredjedel av turkiskt taxfreepris!


Ska man handla billigt på Taxfree så är nog Landvetter en av de billigaste butikerna. Problemet är att Turkiet har samma införselregler som vi har mot icke EU-land. En liter sprit osv. Vill man ha lite gott när man är på plats så har man inget att ta med sig tillbaka utan är hänvisad till Taxfree på Antalya flygplats. 


Fler inlägg om att resa till Turkiet med TSS:
Lykien - En temaresa med TSS till Turkiet oktober 2013

1 kommentar:

  1. Tack for din noga genneomgång af Lykienresan.

    Vi var själv iväg i november og tyckte det overall var en bra resa till priset. Maten på våra hotellar var generelt inte särskilt spändende, men så er det jo så olika.

    Men en jätte hård vecka var det. Många busstimar, for lite vilo.

    SvaraRadera

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...