onsdag 23 oktober 2013

Att tänka på när man bokar resa med TSS - Travel Service Scandinavia

TSS är ett, har jag upplevt, trovärdigt företag. Beställningar och pappersarbete sköts snabbt och effektivt. Information och resebevis både mailas och kommer i pappersform på utlovad tid. Alla transfers och dylikt sköts effektivt och utan krångel. Informationen är över lag bra under veckan och alla informeras om vad och när saker ska hända.


Det finns dock några saker du bör fundera över innan du slänger dig över telefonen och bokar en bildnings/temaresa med TSS i Turkiet bara för att priset är oemotståndligt billigt.
 • Är du beredd att sitta still i en buss större delen av dagen? Dagarna kan bli väldigt långa. Ofta startar man från hotellet vid 08:00 och är inte framme vid nästa förrän runt 20:00. Visserligen stannar bussen några gånger förutom vid sevärdheterna men det blir många långa timmar i bussen. Åksjuk? Välj en annan resa.
 • Är du tålig mot envetet säljsnack? Här utsätts man för besök på tre olika tillverkare; mattor, juveler och skinn där säljarna är väldigt på och många upplever detta som oerhört jobbigt och det är lätt att ge efter.
 • Kopplat till ovanstående. Har man handlat varor hos t ex skinntillverkaren så säger de att allt med tull osv är fixat. När man sen står i incheckningskön på Antalya flygplats letar de upp alla som handlat hos dessa tillverkare och man tvingas ur kön för att öppna resväskan och visa upp det man köpt för en tjänsteman. Om man sen måste pröjsa nåt extra vet jag inte då jag själv inte har köpt något. Köper du nåt, packa så grejerna går att komma åt på ett enkelt sätt!
 • Kan du tänka dig att bo var som helst? Man anger att det skall vara 4- och 5-stjärniga hotell enligt turkisk standard men så är inte alltid fallet. Kvalitén varierar mellan lyx till "inget vidare".
 • Hur lätt har du för engelskan? Det finns enstaka svensktalande guider men det räcker inte till alla bussarna. Kolla först med TSS om du kan bli garaterad en svensktalande guide om du har svårt för engelskan. En vecka i buss utan att hänga med på vad som sägs är jobbigt.
 • Hur tålig är du mot för lite sömn? Med en kvällsavgång till Antalya kommer man fram till hotellet sent in på småtimmarna och det blir kanske 2-3 timmars sömn innan man ska upp igen. Följande dag är slitsam.
Hotellen ligger ofta utanför städerna då det är lättare att få tag på rum där. Detta innebär att man är hänvisad till att äta mat på hotellen vilket kan bli dyrt då priserna på hotellen är höga. Kultur- och matpaketet kan vara ett bra alternativ då samtliga middagar ingår i detta paket.


Beställer du mat/dryck på hotellen mot att skriva upp det på rummet, se till att få en kopia på bongen! Det kan löna sig då det har hänt att det blivit totalt fel och man tvingas betala för mycket när man ska checka ut.

En annan sak man kan förbereda sig på om man åker till Turkiet är att nästan alla priser anges i Euro. Dock får man inte tillbaka växel i Euro så man får passa sig lite med alla kurser hit och dit. Det bästa är att kräva att få priset i turkiska Lira. Dock bör man göra ett snabbt överslag för att kolla att de inte saltar på priset.


Fotnot september, 2014: TSS är nu igång igen med en resa från Istanbul till Antalya via Ankara och Kappedokien. Den ser intressant ut och är i planeringsstadiet för min del.

Fler inlägg om att resa till Turkiet med TSS:
Lykien - En temaresa med TSS till Turkiet oktober 2013

66 kommentarer:

 1. Suveränt återgivet.

  SvaraRadera
 2. Jag har med behållning tagit del av det du skrivit. Kom hem igår efter resa i Alexander den stores spår. Det sämsta var att vi kom till vårt hotell dag 1 kl 7 på morgonen så det blev till att käka frukost och sedan sätta sig i bussen. Det gick bättre än väntat att klara dagsprogrammet trots det. Vår guide höll tidplanen perfekt. I regel var vi vid våra hotell strax för 17 och åkte 8.30 nästa morgon. Incheckningar tog ca 15 min så det var aldrig krångligt. Vi var inte intresserade av att köpa vare sig mattor, smycken eller skinnjackor så dom besöken var plågsamt trista. Flygresan var som vanligt ingen kul grej. Trångt som i en sardinask. Men ändå - en fantastisk resa. Så mycket vi har sett och så många trevliga människor vi träffade. Och priset 4 400 kr för 2 personer. Det är knappt man blir trodd.

  SvaraRadera
 3. Flyget från lanvetter startade ca 01.30 den 22 okt efter 40 minters försening (resedatumet var 21/10 - 28/10). Vi fick spendera natten på flyget istället för hotellet. Tänk hur kul dagen har varit på bussen tills man kom till sitt hotell kl 8 på kvällen. Reseguiden börjar sitt uppdrag med att sälja 2 olika matpaket, alltså lunch + middar eller bara middag. Vi som bara valde middagspaketet ( lillapacket) hade inget att välja vid lunchpausen. Detta för att man främst stannade vid udda ställen där det bara fanns en enda restaurang. Frukost och middag på de flesta ställen var av god kvalite. Guiden var en kunnig och skicklig berättare som medvetet undvek att ta upp något negativ om de osmanska/ turkiska härskarna. Dessa härskare hade erövrat de specifika områdena som då var bebodda av kristna som idag finns inte några kvar av dem. Vädret var strålande och det fanns flera tillfällen för de som ville doppa sig i havet. Vi hade fina stunder med många av våra medresenärer, mycket trevligt sällskap. I fortsättningen hoppas jag att researrangören gör något för att förhindra förföljelser av försäljare vid shopping tillfällen.

  SvaraRadera
 4. Bra återgivet! Vill dock tillägga vissa saker! Åkte på en 5-stjärnig bildningsresa "I apostlarnas fotspår till Kappadokien", som visade sig vara en 1-stjärnig utmattningsresa "i Månglarnas fotspår" till nämnda plats.
  På plats i Antalya tvingades vi välja både grundpaketet med middag och tilläggspaketet med lunch, för som det hette..."vad ska ni göra när de andra äter lunch?"... det fanns alltså ingen möjlighet att få tag i mat vid rastplatserna. Vår reseledare gav ingen valmöjlighet. Man måste ta båda paketen som tillsammans gick på 2000 kr. Brochyren förespeglar ett val!
  I brochyren stod det också att man skulle få en dag ( dag 7) att disponera fritt i Antalya med möjlighet att njuta av hotellets bekvämligheter men det gick inte. Det fanns inte någon möjlighet att vila sig över huvud taget. Vi föstes runt som zombies, minst 10 timmar varje dag. (Många besvärades av svullna anklar och ben p g a allt bussittande.)
  Vid förslag att få checka in lite tidigare en dag för att få ta igen sig lite, möttes jag av snorkighet från guiden som jag inte stött på i något annat land!
  ( "Är detta din första resa utomlands?") Jag fick reda på att det var stört omöjligt! Tack vare den turkiska nationaldagens trafikstockning i Antalya gick det plötsligt! Detta var den den enda gången vi kunde ta igen oss lite och då var vi inte på hotellet förrän vid fyratiden.
  Detta är en ren och skär försäljningsresa och borde saluföras som sådan. 170 kr/person för en undermålig lunch lite utanför flygfältet sista dagen var lågvattenmärket. ( Får guiden provision på alla ställen?)
  I mattväveriet och i juveleraraffär var försäljarna påstridiga för att inte säga oförskämda.
  Så några ord om guiden: Han var kunnig i vad han berättade, men han kunde varit mycket mer informativ. Eftersom det var en resa i apostlarnas fotspår hade man velat få en utförligare redovisning om den kristna tiden i Kappadokien och inte minst om de gömda städernas funktion vid islams införande i trakten. Guiden största intresse verkade inte vara att berätta utan mera att vi skulle spendera pengar.
  Dricks ger man gärna när man blir väl behandlad och då men fått bra service. Om man ska följa researrangörens rekommendationer (2 euro/dag) blir det en ansenlig summa till både chauffören och reseledaren. Är det så att bussresenärerna ska stå för guidens och chaufförens lön? Eller är det i Turkiet som i övriga länder ett tillskott till lönen? I så fall varför är rekommendationen så väl tilltagen? ( En veckas guidning ger en guide 4800 kr/buss (chauffören ska ha lika mycket). Då medelinkomsten per capita per månad är 3500-4000 svenska kronor måste detta vara en lukrativ inkomstkälla för guiderna.
  Sist men inte minst: Till Kappadokien har jag alltid velat resa och dess natur är fantastisk! Resesällskapet var bra och vi fick nya vänner ( som var minst lika missnöjda som vi med reseupplägget). Skulle jag rekommendera resan!? Aldrig i livet med nuvarande upplägg! Kommer jag tillbaka till Turkiet? Gärna men inte med denna, eller liknande, researrangör. Vilseledande marknadsföring från början till slut! Om ni väljer just denna resa till det billiga priset av 990 kr (trots min avrådan), se till att ha vinterkläderna med er. I Kappadokien är det vintertid lika kallt som Sverige.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi tycker att det framgick tydligt i programmet, att två dagar var avsatta för långresa ToR Antalya-Kappadokien. Har man svårigheter med det, borde man inte välja denna resa.
   Beträffande försäljarna i matt-, juvelerar- och skinnbutikerna hade du troligen valfrihet att lämna butiken. Intensiva försäljare är inte ovanliga i många kulturer, vilket är upp till oss att hantera.

   Radera
  2. Precis. När jag åkte så flydde jag snabbt ut från både mattor, efter själva förevisningen, och juvelerarbutiken. Det var bara att be om att bli visad till var bussen fanns. Ett par timmar i solen var definitivt skönare :)
   Personligen upplevde jag inte försäljarna så otroligt på, det var värre i t ex Egypten.
   Sen måste man också ha i åtanke att resan ÄR billig, Den är subventionerad av turkiska staten och sponsrad av matt-, juvel- och skinntillverkarna. Man får det man betalar för

   Radera
  3. Det framstår som en väldigt negativ grupp "som var minst lika missnöjda med reseupplägget". Samtidigt tråkigt att vara guide för en sådan grupp. Vi tycker reseupplägget framstod tydligt i programmet och att det ett par dagar var långa dagsresor med buss, som dock avkortades med återkommande raster. Vår trivsamma resegrupp var eniga om, att vi fick en fantastiskt fin och trevlig resa, till ett otroligt pris subventionerat av Turkiska staten och sannolikt sponsrat av matt-, juvel- och skinntillverkare, som förstås hoppas på försäljning efter professionell presentation.

   Radera
 5. Eftersom jag ska åka på samma resa undrar jag över några saker. Varför var det inte möjligt att köpa lunch om man inte hade köpt tilläggspaketet? Fanns det ingenstans att köpa lunch eller var det jättedyrt?
  Varför är det inte möjligt att spendera dag 7 i Antalya? I Enligt broschyren ska man komma dit redan dag 5.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har enbart positiva upplevelser av vår resa "I apostlarnas fotspår", då allt har varit enligt utlovat i programmet. Vi kom hem för en vecka sedan och har inget att kritisera. Vår guide har varit något utöver det vanliga och gett oss mycket information, vilket vi alla 42 passagerare i bussen har varit eniga om. Dessutom blev vi ett trevligt gäng med god sammanhållning. Lunchpaketet avstod vi från, då vi tyckte det var tillräckligt med frukost- och middagsbuffé. Vi hade inga svårigheter att leta upp en närbelägen Market, när andra resenärer åt ytterligare buffé. Det blev bröd, ost, coca cola och frukt, vilket var fullt tillräckligt. Sen fanns möjlighet att köpa till det som för övrigt ingick i det subventionerade lunchpaketet. Vi fick slutligen flera fina timmar att spendera sista dagen i Antalya. Som sagt, vi är mycket nöjda med vår resa och rekommenderar detta till våra vänner.

   Radera
  2. ska åka på en resa i november med positiv inställning och tackar för alla bra kommentarer.

   Radera
 6. Vi åkte med TSS till Kappadokien 19/10 - 26/10, och har en helt annan upplevelse än ovanstående. Enligt uppgift gick det 13 parallella bussresor med TSS till Kappadokien, där alla grupper har sina unika erfarenheter beroende på vilka hotell som man inkvarterats på, vilka lunchrestauranter som frekventerats, vilka busschaufförer och guider man haft o.s.v.
  För resebolaget ett avancerat logistikproblem att lösa, så att det inte blir stockningar vid något av utflyktsmålen. Jag tyckte att TSS lyckades över förväntan med detta.
  Vi var nöjda med inkvarteringarna, med reservation för det sista hotellet (Falcon i Antalya) som var rejält bedagat, speciellt när det gäller rumsstandarden. Dock var läget ypperligt, på en klippa ovanför medelhavet. Ett fint poolområde gjorde väntetiden fram till hemresan riktigt uthärdlig.
  En av luncherna i Kappadokien var usel. Restauranten var skitig, maten dålig och toaletterna ur funktion. Lunchen i Antalya på "guld- och skinndagen" nådde inte heller upp till förväntan. Maten snålt tilltagen, betjäningen arrogant och dessutom hade man mage att försöka kränga en dyr efterrätt som lök på laxen.
  Annars var samtliga hotellfrukostar alldeles utmärkta, hotellmiddagarna bra (i några fall excellenta!) och övriga luncher utan anmärkning.
  Sammanfattningsvis: Man brukar här i världen få det man betalar för, men i vårt fall tycker jag (trots anmärkningarna ovan) att vi faktiskt fick mer än vad vi kunnat förvänta oss för de 4300 kr som vi spenderade på resan (inklusive de två tilläggspaketen).
  Jag tvekar inte att rekommendera TSS' bussresor till dem som vet vad det innebär att åka på rundresa i charterform.
  Konstigt att inte TSS i broschyrerna nämner möjligheten att kunna åka ballong i Kappadokien. Det var en fantastisk upplevelse, som förgyllde hela intrycket av resan!

  SvaraRadera
 7. Tack för informationen. Tack vare den vet vi rätt bra vad som väntar den närmaste veckan. Vi lyfter från Landvetter 18.35 i kväll med Lykien-resan som mål. Vi är i Antalya klockan 01.00 och får förhoppningsvis några timmars sömn. Vår tidigare erfarenhet av liknande resor är från februari i år, då vi reste med Azuro-resor - som tillhör Kenba Group med huvudkontor i Schweiz, men även med kontor i Antalya - till Antalya och Förenade Arabemiraten. Upplägget med ett grundpris och tilläggspaket och besök i läder- och smyckesfabriker var i princip identiskt med det TSS har och totalkostnaden per person stannade på runt 6000 kronor. Under veckan upplevde vi oerhört mycket intressant i både Turkiet, Dubai och Abu Dhabi och var mycket nöjda (fast det fanns medresenärer som var mindre nöjda med upplägget). Vi reser med öppet sinne för lågprisupplägget och ser fram emot en givande vecka i Lykien.

  SvaraRadera
 8. Vi kom hem från Kappadokien 1.11.2013. Vi hade inga förväntningar på resan då vi tyckte det var lite för billigt, men vi är jättenöjda med resan och har fått uppleva så mycket. Fina hotell, god mat, trevlig guide (Ismail). Tyckte det var
  väldigt bra att kunna betala all mat på en gång, underlättade mycket. Vi kan starkt rekommendera denna resa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. tack för ert positiva omdöme ska åka i nov på resa Turkiet o två dagar grekland

   Radera
  2. Vilken valuta ska ha med sig om man vill köpa nåt på flygplanet, ska åka på denna resa 14/11 2015
   Bra tips med matpkt som man ordnar själv

   Radera
 9. Lige kommet hjem fra Lykien.12/11-13. Vi fik set alt som lovet i brochuren.
  Hotellerne og mad ok men udenfor alt, stort set ingen butikker nær hotel.
  Tæpper(Matter), smykker og læder fabrik tvunget påtrængende, men vi gik bare lige igennem til kaffe/øl ved udgangen. Drikkevarer priser er sat op på hotellerne for vores skyld ;-), man kan som sagt ikke købe andre steder. Man skifter hotel hver dag for ellers tog man jo ikke med til salgsmøderne!! men alt i alt 8dage (7) for 5.000 DKR pr. person alt incl. kan godt anbefales

  SvaraRadera
 10. jag åker till turkiet den 11/12-18/12 hoppas resan blir bra men även vädret det var ju en superbillig resa !tack för alla kommentarer

  SvaraRadera
 11. Nyss hemkommen från Lykienresan och hade mycket nytta av dina synpunkter.Tack för det arbete du lagt ner.
  Några egna synpunkter till er som funderar på resan.
  Vart du än stannar så är det försäljning och dyra priser i euro.
  Resan subventioneras av Turkiska staten som en propagandaresa med besök på 3 statligt ägda fabriker och för er som inte är köpsugna är det en pina att ha en säljare som dövar dig med Raki och hänger på som ett plåster.Var beredd att sitta minst 6-8 tim i buss de flesta dagar innan ni kommer till oftast mycket bra hotell med likartade måltider och frukostar utan riktig juise.
  Nu kommer det som är bra,besök vid fantastiska platser och båtturer,stanna inte på hotellet dag 4 för då missar ni en av höjdpunkterna Efesos.Uppe i bergen och båtturen kan vara kyligt ,tag med vinterkläder.
  Det går aldrig att hitta en resa där allt verkar seriöst och funkar enligt plan utan några väntetider varesig vid minnesmärkena eller hotellen, för denna låga summa.Du kommer inte att bli besviken om du läser Norvells resekrönika så du är medveten vad du köper.

  SvaraRadera
 12. Den 18 december kom min man och jag (båda pensionärer) hem från resan "Lykien, Två hav". Vilken upplevelse! Efter många resor i Europa både med buss och charterflyg anser jag att middags- och lunchpakten, där också inträdesbiljetter till alla sevärdheter ingår, är mycket bekväma och prisvärda. Att man varvar besöken av historiska platser och naturupplevelser med nutidens tillverkningsföretag tycker inte jag är fel. Det gav också kunskap om landets plats i nutiden. Vi hade en mycket kunnig reseledare, född och uppväxt i landet, med en gedigen utbildning och perfekt engelska. Några i bussen (39 personer) var kanske besvikna för att guiden inte var svensktalande, men sammanhållningen var god och alla höll utsatta tider. Allt stämde väl med resebroschyren. Att få en så innehållsrik resa, visserligen under lågsäsong, för 3 000 kr/pers är ofattbart. Jag är supernöjd och fick dessutom en fantastisk upplevelse av ett turkiskt bad med helkroppsmassage på ett Richmond hotell för 55 euro, inte dåligt?! Är du van vid bussresor med regelbundna stopp, som uppskattas av oss lite äldre, kan jag verkligen rekommendera denna resa.

  SvaraRadera
 13. Finns det ingen möjlighet att bara skita i resorna och bara sitta i hotellet ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. För vår del funkade det en gång, den enda gången vi hade två nätter på samma hotell. Annars checkar man ut från hotellet och tar sig via utflyktsmålen till nästa. Inte ens reseledaren är säker på vilket hotell som man ska bo på förrän några timmar innan.

   Radera
 14. Åter frå ett sommrigt Turkiet och en resa med klass välplanerad på alla vis.Viken reseledare helt otroligt bra.

  Om man inte tänkt sig bad och handlande så rekomenderas resan och de olika tillvalen prisvärt.

  SvaraRadera
 15. Vi har kommit hem från en allt igenom perfekt resa till Kappadokien. Underbart väder, en bra, kunnig svensktalande guide, ( trots att vi fått besked att endast engelsktalande fanns till gänglig) Min enda fundering handlar mest om de olika mat-utflyktspaketen. Varför inte göra detta till ett paket, eftersom det är svårt att avstå från lunchpaketet. Ni som har resan framför er: Ta med svenska pengar till mat-utflykterna. Växla också en del pengar till Turkiska Lira eftersom det blir billigare att handla i denna valuta. Vi ser nu fram emot att åka den andra resan i Alexander den stores fotspår.

  SvaraRadera
 16. Karin. København21 februari 2014 10:34

  TAk for alle de gode indlæg som står her. Vi skal rejse og 3 uger og nu har jeg da fået en ide om hvad det går ud på og hvorfor vi ikke kende navnet på vores hotel.

  SvaraRadera
 17. Vi har nu gjort vår andra resa till Turkiet med TSS. I oktober 2013 var vi i Kappadokien, och var mer än nöjda med den resan. Därför nappade vi på erbjudandet att åka även till Lykien nu i april 2014. En extremt lyckad resa, den med!
  På båda resorna hade vi tur med vädret, vilket betyder mycket för helhetsintrycket. Dessutom hade vi duktiga turkiska (men hyfsat engelsktalande) guider som gjorde allt för oss (Hilmi till Kappadokien och Erhan i Lykien). De kunde sin historia och var duktiga att berätta även om sina personliga erfarenheter av seder och bruk.
  Men alla som gör dessa resor får sina egna unika upplevelser, eftersom alla bussturer hamnar på olika hotell och lunchrestauranter. Vi känner inte igen något av hotellen som t.ex. P-A Norvell hamnade på, och vi var oerhört nöjda med alla våra stopp. Boendet excellent, maten genomgående utmärkt!
  Kanske hade några av våra medresenärer missuppfattat resans syfte, eftersom de var mest intresserade av poolerna på hotellen, och t.ex. hoppade över Efesus (som var en av höjdpunkterna på resan). Är man kulturellt intresserad finns det ingen bättre resa än denna!
  Är man inte intresserad av mattor, läder eller juveler är det bara att ignorera försäljarna och dra sig till utgången. Det går faktiskt bra att bara tacka nej och vandra vidare. Vid utgångarna finns det t.ex. kashmirsjalar till bra pris för intresserade damer. Bra presenter på hemmafronten! Medan man väntar på den övriga gruppen kan man ta en kopp kaffe eller en Efes. Med andra ord helt uthärdligt, speciellt om vädret är bra...
  Slutsatsen är att denna Lykien-resa varit alltigenom lyckad, varför vi kan rekommendera den till alla som är intresserade av historia.
  Förresten: Tack för denna välgjorda sajt, som vi hade stor nytta av inför vår resa!

  SvaraRadera
 18. Är det någon som har åkt Tss Istanbul/Ankara ?

  SvaraRadera
 19. Vi läser och tar till oss det P-A Norvell skriver om resan i "Alexander den stores spår". Snart ska vi ut på denna resa och undrar kring lunchpaketet som "bestämt avrådes från". Med tanke på 3 ggr buffé/dag, känns det väldigt onödigt. P-A tog med sig smörgåsar från frukostbuffén (och det får man väl i sådana fall göra med "elegans"), men finns det möjlighet att köpa dryck under dagen? Vi är medvetna om att vi i sådana fall väljer bort vissa aktiviteter, som ingår i tilläggspaketet.

  SvaraRadera
 20. Nu har vi kommit hem från ytterligare en trevlig resa med TSS. Förra resan gick till Cappadokia och denna till Lykien. Förstås bidrar guiden och gruppen till hur trivsam resan kan bli. Guiderna har varit mycket professionella och medresenärerna trivsamma, nyfikna och sociala. Beträffande frågan om lunchpaket till Lykien, vill vi rekommendera detta. Det kan vara svårt att finna alternativ, d v s någon närliggande Market för egna inköp. Att ta med smörgåsar och frukt från hotellen är inte att rekommendera och kan knappast vara tillåtet. Allt har fungerat till stor belåtenhet, med ett litet undantag - hotellet Lara i Antalya, som inte höll standard. En långsam, liten hiss för hela hotellet. Mögel och lukt från avloppet i badrummet.är erfarenhet vi fick med oss. Men i övrigt är vi mycket nöjda.

  SvaraRadera
 21. Något som förvånar mig är att alla positiva inlägg är anonyma, är det TSS som skriver själva?
  Jag kan bara säga att vad ni än gör boka och åk inte med TSS om ni vill slippa problem för det är inte ett
  seriöst företag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roger, du är bara ute för att skada och skapa misstro. Nu är det stort tryck på dessa resor och många nöjda resenärer. Vi har varit på två av dessa resor som TSS arrangerat och tvekar inte att även åka på det tredje resmålet.

   Radera
  2. Hur stor erfarenhet har du "Roger" av TSS resor? Fortsätt gärna med din villfarelse och avstå från att resa. Du skulle troligen inte bidra med så mycket trevnad. Skälet till att vara "Anonym" kan vara, att vi inte önskar någon fortsatt kontakt med personer vi inte känner.

   Radera
  3. jag åkte till kapadokien och var mycket nöjd. ballongflyg var det bästa (kostar 150 euro extra)
   jag rekommenderar TSS varmt. ska åka igen till egeiska kusten och Rodos.
   på återseende TSS !

   Radera
 22. Vi skall åka på en andra TSS resa med samma uplägg fast en annan rutt. Vi var mer än nöjda på vår givande Lykien-vecka i ett glatt gäng. Där fanns ingen gnällspik eller felfinnare med. En sådan kan förpesta atmosfären för alla. Med en positiv attityd, nyfikenhet och humor får man en riktigt bra resa för en billig penning.

  SvaraRadera
 23. Vi kom hem från TSS-resan Lykien runt den 26/10. Kan bara instämma i vad alla positiva människor skriver. Vi var mycket nöjda med allt vi fick se och uppleva. Hotellen var bra, guiden var bra och vädret var skönt - solen sken från en klarblå himmel de fem första dagarna. Mycket prisvärd resa. Det kanske är klokt att lägga till lite pengar och boka sin resa när vädret är pålitligt.
  Gjorde som "Grymt-bloggaren" och stal några ostskivor var på frukostbuffén, hade knäckebröd med hemifrån och köpte varsin öl när det var lunchdags. Fungerade fint för oss.
  I och med att vi avstod från Upptäckarpaketet missade vi några programpunkter som vi anser att vi klarade oss bra utan.
  Rekommenderar TSS resor och kommer att resa med det bolaget fler gånger.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla anonyma användare på denna tråd är övertygade positiva, kanske har ni gått en kurs hos den Turkiska skinnhandlarn. En bra affär/klipp är inte något som ligger i ett mystiskt brev i tidningen. Betalar man för skit så får man inte guld. Det borde vilken normalbegåvad person som helst kunna räkna ut.

   Radera
 24. Åkte med TSS Travel Service Scandinavia i förra året och blev lurad på lederfabriken för 20 000kr. Köpte där två jackor. Betalde handpengar , jackorna skulle få efter överförde resten till deras bank konto. Efter en månad väntan kontaktade säljaren, de sa att jackor kommer inte och byt tel. num. Så är det att handla i Turkiet. De är inte i EU, så struntar de i reglerna totalt.

  SvaraRadera
 25. Ska åka 20 januari på rundresa till bl.a Kappadokkiern,och ser fram mot detta. Var på en liknande resa för två år sedan, och var helnöjd, det var min hittills bästa semester. Bussresorna trevliga, hotellen toppen och maten överväldigande riklig och fantastiskt god. Vi hade en otroligt trevlig guide, ( Herr Uhr?), han talade mycket god engelska och hade en härlig humor.Kan verkligen rekommendera denna resa.

  SvaraRadera
 26. Åker till Istanbul, Ankara, Antalya 29/1. Vi hade tänkt strunta i lunchpaketet eftersom vi inte vill åka på båtturer. Har någon åkt just vår resa och vet om det finns supermarkets i anslutning till lunchstoppen?

  SvaraRadera
 27. Hade tänkt att åka andra veckan i april men tänker avboka efter alla negativa inlägg.

  SvaraRadera
 28. när kommer flygbiljetterna tro?

  SvaraRadera
 29. Biljetterna kommer alltid 20-25 dar innan avresan för det är charterflyg.Detsamma är med exakta flygtiderna

  SvaraRadera
 30. Skrev den 15 januari i år inför min stundande resa till Turkiet, Kappadokien, och vill nu berätta hur det var.
  En härlig resa med väldigt mycket trevliga utflykter, god mat och härligt ressällskap. Jag är så nöjd med resan förutom med vår guide. Det var verkligen ett norskt bottennapp Hon berättade någon enstaka gång om vad vi kunde se från bussen, men då först när vi passerat det sevärda. Läste innantill på nors-svensk-tukiska, kunde inte lämna besked om tider förrän precis när de var dags för vår aktivitet, och var väldigt oengagerad. Tänker åka på fler resor med TSS, men bara om jag slipper denna undermåliga guide, jag kan kalla henne "Käre gäster".

  SvaraRadera
 31. Ska åka i april. Är det någon som varit med om att resan går i omvänd ordning, alltså Antalya först och Istanbul sist ? Står i texten att resan kan gå i omvänd ordning, vilket jag inte önskar iallafall.

  SvaraRadera
 32. Klart som korvspad att TSS har avlönat en chimpans för att sitta och "tvätta" nätet från den skit som bubblar upp kring företaget. Detta inkluderar alla anonyma och positiva omdömen om dessa rufflare. Till dig som läser detta och sitter och tvättar; skaffa dig ett riktigt jobb, ett givande jobb. Ett jobb som du kan känna dig stolt över istället för denna skit.

  Mvh
  Jonny

  SvaraRadera
 33. Varför så upprörd ? Har rest två gånger med TSS till Turkiet och är SÅ nöjd. God mat, urflotta hotell, trevliga utflyktsmål, helt enkelt toppen. Du verkar inte veta vad du skriver om, du vill bara smutskasta. Är du avundsjuk på oss som provat detta trevliga sätt att åka? Ta och åk iväg med detta bolag så ändrar du säkert uppfattning. Ha en trevlig resa.

  SvaraRadera
 34. Jag blev jätte förvånad att det blev en sån jättebra resa. Hade inga större förväntningar utom att jag hört positivt innan, samt att det var ju billigt." Man får vad man betalar för ..." Men jag överlever väl, var väl tanken, och programmet ju lät intressant. I apostlarnas spår...och Kappadokien dit kommer man inte som vanlig chaterresenär. Nåväl en bra guide, trevliga människor samt att åka utanför turistståken gjorde resan. Turkiet har så mycket mer att ge! Tyckte det var jobbigt att resa hem mitt i natten men en resa är ju ofta ganska påfrestande från A till B. Det får man bara tåla. Nästa resa går till Lykien mm. Hoppas på samma kvalitet men lite mer fri tid. // Fina Turkiet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Skall resa med TSS Travel i april. Hur betalar man Kultur- och matpaketet samt upptäckarpaketet. Går det bra med kort?

   Radera
  2. Det går bra med kort,fast det blir en avgift på köpet. Vi betalade med svenska pengar. Det var mycket smidigt.

   Radera
 35. Resan var jättebra o billig man var inte tvingad att handla tyvärr kom smolk i bägaren efter hemkomsten. Då min särbo blev oförmögan att delta strax före avresa kunde vi inte kräva nån återbetalning för henne. DVS jag betalade fullt för 2 personer. Men TSS kräver ett enkelrumstilläg för mig på 1360 trots att jag betalt fullt för 2 pers- De anser att jag har enkelrum o då får jaag betala enkelrumstillägget trots att jag betallt fullt för dubbelrum. Ska kontakta allmänna reklammationsnämden

  SvaraRadera
  Svar
  1. jag har samma problem, kom hem i april.Hur låste du fråga? tycker konstig om man inte kräva återbetalning för den andra resenären

   Radera
  2. Hur gick det med betalningen???

   Radera
 36. Vi har nyss kommit hem från resan till Egeiska kusten. Resan var över förväntan: Vi såg mycket, guiden var mycket kunnig och angelägen om att alla var nöjda och talade mycket bra engelska.
  Man bör ha intresse för antiken och ha lite förkunskaper för att kunna ta till sig så mycket information som möjligt. Dessutom bör man kunna engelska bra, annars blir dagarna alltför tröttande.
  Det handlades en hel del på vår resa. Visst var säljarna på företagen vi besökte nitiska, men de var betydligt
  mindre aggressiva än vi upplevt i Egypten. De tog ett avböjande med humöret i behåll. Vi köpte ingenting, så
  inköp har jag ingen erfarenhet av.
  Hotellen var helt ok med tanke på priset, och maten var riklig, det fanns alltid några rätter som var goda.
  Helhetsintrycket blir att det är en mycket bra resa för pengarna.
  . Allt fungerade helt programenligt.

  SvaraRadera
 37. Jag är också Anonym, för att inte bli förfoljd. Jag håller med Roger. Det finns inte ett enda positivt inlägg som inte är Anonym. Det är faktiskt anmärkningsvärt och väldigt talande. Är det ingen som vågar lämna ut sitt namn och ge en positiv kommentar?

  SvaraRadera
 38. Jag kom nyss från Dubai resan med TSS. Resan var bra, men jag känner mig lurad för att det var utlovad 8 dagar/7 nätter, men i verkligehten fick vi bara 6 dagar och 6 nätter i Dubai. Vi köpte guidad tur med svensktalande guide men han kunde prata bara engelska. En dag av resan fick vi besöka mattor, guld och läder affär där kunniga säljare attackerade många av oss och tvingade på de många dyra saker. Nakdelen är att när man bokar resan med TSS de vet man inte vad är det för flyggtider eller vilken hotell det blir, sen visar det sig att man flygger under hela dag och hotellet är inte så bra som det blev utlovad. Jag vill varna er för detta resebolag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, vi har precis bokat en sådan resa. Är det värt att boka "upptäckarpaketet" som tillval?

   Radera
  2. Hej! Så olika man kan uppleva saker. Jag är överväldigad av resan till Dubai. En underbar guide vid namn Lana som talade perfekt svenska. Bra utflykter bra hotell bra mat. En lyxresa till budgetpris!!! Visserligen fick vi inte så mycket information innan vi reste men allt blev perpekt! Åker gärna igen! Britt-Marie G

   Radera
 39. Varning ! TSS information går inte att lita på !! Vi informerades först 21/9 - resan går 15/10 - om att flyget till Antalya skulle avgå kl 22 - sedan kommer en ny information att de ska gå kl 22 15/10 ??? - och sedan 24/9 kommer ändrad information om att flyget ska gå kl. 24.00 15/10. Att informationen om flyget kommer så sent innebär mycket dyrare anslutningar i Sverige om man ens hinner få ta på någon transport till Arlanda-uselt av TSS att informera inkl. ändringar alldeles för sent om flygavgången vilket fördyrar resan totalt med ca 2500 kr -uselt av TSS - res inte med TSS det blir mycket dyrare än ni tror som de behandlar kunderna./rolf

  SvaraRadera
 40. Till Konsumentverket/KO, Box 48, 651 02 Karlstad
  Till Allmänna reklamationsnämnden ARN, Box 174 101 23 Stockholm
  Till TSS Travel Service Scandinavia AS , Huvudkontor

  Reklamation gällande 1/Vilseledande marknadsföring. 2/ Tvist med TSS ang. deras vägran att återbetala 1 resdag och 1 hotellövernattning och de svårigheter/olägenheter som resenären drabbas av pga brist på sömn och vila beroende på alltför sen ankomst till resmålet. Ärendet avser TSS: s resa ,Lykien Två Hav 15-22/ 10 2015.

  1/ Vilseledande marknadsföring av nämnda resa anses föreligga eftersom resan marknadsförs och säljs som en resa omfattande 8 dagar/7 nätter medan den senare i verkligheten visar sig omfatta endast 7 dagar och 6 nätter.
  Så sent som 22/9 meddelade TSS att flygavgång skulle ske 22:00 15/ 10 från Arlanda men senare 24/9, meddelades att flygavgången skulle ske 23:55 15/10 med ankomst till Antalya 16/ 10 kl. 4:40.Detta innebär att resenärerna kan vara på ett ospecificerat hotell enl. informationen inom 3 mil vid Antalyaområdet rimligen vid ca kl 6 på morgonen 16/10. Det utlovas också i informationen att man ska erhålla välkomstdrink när man anländer till hotellet. Detta kan endast gälla vid kvällsankomst till ett hotell och i vart fall inte gälla när man som här anländer kl 6 på morgonen då man inte heller har anledning att komma till ett hotell med tanke på reseprogrammet samma dag,16/10 – ska detta genomföras måste man rimligen starta bussavresan på morgonen 16/10. De flesta resenärer torde då normalt ha fått vara uppe och på resa inkl. anslutningsresa från 15/10 till 16/10 kl 6 dvs 22 timmar. Sedan är avsikten att en bussresa på 315 km ska genomföras från Antalya under 16/10 med alla de stopp för sevärdheter m.m. som ska ske enligt reseprogrammet, varefter man inkvarteras på ospecificerat hotell på em./kväll 16/10. Det är helt orimligt att resan genomförs på detta sätt och med de olägenheter som resenärerna drabbas av.
  2/ Jag kräver mot denna bakgrund ersättning/prisreduktion på inbetalt belopp 2290 kr med 20% dvs 458 kr plus 500 kr för de olägenheter som jag som resenär drabbas av enl. ovan – summa 958 kr.
  TSS,kundservice har meddelat att man inte vill gå med på någon prisnedsättning.

  Bifogar som bevisning Bil 1(Orderbekräftelse TSS 10/7 2015).Bil 2 (Electronic Ticket/Flight Information 21/9 2015). Bil 3 (Dina nya restider 23/9 2015). / Bengt

  SvaraRadera
 41. Hej!
  Kom hem från resan Istanbul - Ankara - Kappadokien - Antalya den 21-28/11 2015
  Funkade bra!
  Eller rättare sagt:FAN så bra Ismail, vår guide som är värd sin vikt i guld, har humor och är kunnig. Bussföraren som jag glömt bort namnet på (förlåt) var duktig och visste precis var bussens hörn och kanter var. Hotellen var bra utom Radison Blue i Ankara. Rummet var litet och trånga, annars rent och fint men man har ju förväntningar på en så välkänd hotellkedja. Genomgående kan servicepersonal i Receptioner och matsalar ingen engelska utom ett fåtal.

  Maten var god. Buffé så man kan välja själv, enda problemet var väl att det var så mycket olika rätter att välja på. Efterrätterna dröp av honung och socker, sött så det förslår.....

  Försäljarna på Guld, Mattor, Kläder mm. tyckte jag inte var så farligt som en del påstår, Sa man ifrån så var det bra med det, men jag kanske såg ut som en fattiglapp som det inte var värt att offra tid på!!!!! Hur som helst så var det intressant att se tillverkning av mattor och smycken samt kollektionen av kläder!

  Kappadokien! Gudars vilket ställe, de som åkte ballong var genomnöjda!

  Blev 2 långturer med buss. 450 och 550 kilometer, men det gick bra med stopp varannan timme ungefär...

  Var på lösdrift i Istanbuls basarer och även i Antalya men träffade bara trevligt och vänligt folk och kände oss inte hotade eller att det skulle vara farligt någonstans, men det är ju stora städer och har man otur så.......

  Tack TSS för en fin resa och bara bra minnen, tack vare Ismail och bussföraren sam naturligtvis gruppen med bara trevliga människor från stort sett hela Sverige. Så Stort tack från Roland och Monica...

  SvaraRadera
 42. Hej,

  Roland H, fick ni möjlighet att ta er runt själva i Istanbul eller var man tvungen att följa med på de guidade turerna? Vi ska åka denna tur nu på torsdag och vi skulle gärna utforska Istanbul lite på egen hand eftersom vi har två nätter där och ser en möjlighet till lite eget äventyr.
  Med vänlig hälsning
  Per

  SvaraRadera
 43. Hur fick ni tag på rabattkoden till Dubai- resan?

  SvaraRadera
 44. hur har de gått har du kommit iväg till Istanbul-Ankara-Kappadokien vi åker på lördag

  SvaraRadera
 45. Om man åker iväg på en resa med dessa. Kan man då hoppa över utflyktsprogram och göra utflykt på egen hand?

  SvaraRadera
 46. Kan man hoppa över någon av utflykterna o istället göra nåt på egen hand?

  SvaraRadera
 47. Hej! Sitter vid frukostbordet på ett riktigt fint 5 stjärnigt lyxhotell 30 minuter utanför Dubai. Här har vi spenderar två nätter och tre sköna soldagar. Om man vill resa på sol och badsemester så ska man INTE resa med TSS.
  Jag tror att TSS konceptet är ”hur kan vi få rika 40 talister att spendera sina pengar på oss” det var nästan bara pensionärer på resan 60-70+((Vilket jag tror passar många som inte är vana resenärer och vill ha trygghet med kunnig guid) många i vår buss förstod dock ändå inte den engelsk talande guiden från Cypern. Men hon var suverän, Gulcin hon gjorde ett fantastiskt jobb! Pensionärerna var underbara reskompisar, trevliga möten.Billig resa? Ja tills vi kom fram och första dagen fick information om alla utflykter, då betalde vi ytterligare 9000:- och då valde vi bort en utflykt. Så billig? Nej jag tror att jag själv kunde sätta ihop den här resan för samma pris men då utan buss, guid och försäljare som blir arga och sura. för att man inte köper en matta, guld eller skinnjacka, jag kam säga att de flesta på vår buss upplevde detta som påtvingande och jobbigt, du slussas in i dessa affärer och har ingen chams att komma därifrån den första timmen och därefter måste du ha ett starkt psyke för att stå emot dessa otroligt duktiga försäljare, de är ej trovärdiga då priset på en skinnjacka börjar på ca 20000:- och slutar på 8-10000:- för två jackor. Som sagt utflykterna till moske, burj kalif, båttur o
  Marinan och ökensafarin var mycket bra. (Kostnad 9000:- tillägg) Med vänlig hälsning, Lotta 50 år.

  SvaraRadera

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...