tisdag 1 oktober 2013

Fotoresa med TSS på G

Detta inlägg är en del i en serie inlägg om att resa med TSS - Travel Service Scandinavia, RSD Reisen och NBK Touristic. Resan som beskrivs är en temaresa i Turkiet kallad Lykien och bygger på egna erfarenheter samt erfarenheter från medresenärer


Nu börjar det dra ihop sig till ytterligare en resa till Turkiet i år, denna gången en ren fotoresa istället för att bara ligga och lata sig på stranden.

Jag fick ett kanonerbjudande via fototidningen jag prenumererar på, att åka till Turkiet på en 8 dagars rundtur i Lykien med Antalya som utgångspunkt. Alla de fina sevärdheterna i området ska besökas och hela turen handlar väl om ca 150 mil bussresa.  Resan sker med TSS Travel Service Scandinavia, som anordnar temaresor till olika platser i världen, och blev via tidningen erbjudet till ett mycket bra pris.


I paketet ingår flygresa inklusive flygskatter och transfer, inkvartering i 4 och 5 stjärniga (turkisk standard) hotell, frukost, samt busstransporter runt hela området. Allt detta erbjöds för ynka 995 riksdaler om man åker i perioden december till januari. Grymt billigt!

Dock regnar det relativt mycket just de månaderna, lite som i Borås, så för ett tillägg på 1,200 kr så kunde man åka i oktober istället vilket ger behagliga 26 grader och ytterst lite risk för regn. Hamnar man i närheten av vatten går det t o m att bada :)

TSS verkar rikta in sig på att erbjuda "rabatterade" paket i samarbete med diverse tidningar av olika slag. Bara för att detta kom med fototidningen innebär nödvändigtvis inte att där bara finns fotointresserade människor med på resan. det är säker ett hopplock av diverse andra intressegrupper också. Jag tvivlar också på att man säljer några lösa resor från sin webbsajt då ordinariepriset ligger på 7,999 kr för samma resa som erbjöds för 995 kr via tidningen.

I stort kommer resan att följa denna rutt:

Dag 1: Resa till Antalya

Dag 2:  Demre (det antika Myra) – Fethiye (före detta Telmessos)

Dag 3:  Dalyan flodtur- Den antika staden Kaunos - Iztuzu-stranden

Dag 4:  Efesos – Artemis-templet – Mariakyrkan - Isa Bey-moskén

Dag 5:  Antikens juvel, Afrodisias

Dag 6:  UNESCO-världskultur-och naturarvet Pamukkale – Tavas – Taurusbergen

Dag 7:  Antalya och de historiska kvarteren

Dag 8:  Hemresa

Så nu håller Heléne och jag som bäst på att se över vilka kameror, optik och annan fotoutrustning som skall med på resan. Här ska plåtas!


Fler inlägg om att resa till Turkiet med TSS:
Lykien - En temaresa med TSS till Turkiet oktober 2013

1 kommentar:

  1. Nyss hemkommen från en resa med TSS, förövrigt samma som ni gjort. Vi var alla (vi i bussen) väldigt nöjda med arrangemanget. Att alla var så nöjda var nog också guidens förtjänst - oerhört kunnig och påläst och dessutom väldigt trevlig. Hon gjorde att allt fungerade och flöt på bra.
    Visst varierade hotellen i standard, men alla var rena och fräscha om än några var lite slitna. Frukost- och middagsbufféerna var väl i stort sett de samma på samtliga hotell men man väljer ju själv vad man vill äta.
    Merparten av oss hade valt till lunchpaketet och det var inte enbart buffélunch. Hälften av luncherna serverades vid bordet och det fanns två eller tre varmrätter att välja mellan.
    Jag kommer att rekommendera vänner och bekanta denna resa och kommer själv att resa igen om det kommer nya erbjudanden

    SvaraRadera

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...