söndag 20 oktober 2013

Lykien, dag 7 - Myntet har alltid en baksida

Detta inlägg är en del i en serie inlägg om att resa med TSS - Travel Service Scandinavia, RSD Reisen och NBK Touristic. Resan som beskrivs är en temaresa i Turkiet kallad Lykien och bygger på egna erfarenheter samt erfarenheter från medresenärer


Upp med tuppen och "Ring Beach Hotel" bjöd upp till en helt ok frukost, dock fanns bara te och kaffe att dricka, ingen juice eller någonting annat. Vi lassade upp några rejäla tallrikar innan värsta rusningen och fixade också några lunchmackor.
Bussen lämnade hotellet vid åttatiden som vanligt och vi begav oss till "Antalya Jewellery Center", en stor tillverkare/importör av guld, klockor och juveler. Där blev alla, efter ett kort försnack och förevisning, mer eller mindre punktmarkerade av varsin försäljare.
De hängde efter som iglar och spanade efter minsta tecken på visat intresse för att kunna erbjuda en bra deal. Har man svårt att stå emot säljsnack ska man nog hålla sig undan detta. Vi hann ta ett antal bilder i butiken medan det var hyfsat folktomt och gick sedan sonika ut därifrån och väntade in resten av sällskapet.Efter allt detta guld och glitter bar det av mot gamla stan i Antalya där vi fick kolla runt på egen hand i någon timme. Vi kilad snabbt ner till hamnen där vi satte oss längst ut på piren och mumsade i oss från frukosten medhavda mackor som vi sköljde ner med en Efes.Efter vår "minilunch" tog vi ett varv genom de gamla kvarteren innan vi sammanstrålade med resten av sällskapet. Gamla stan i Antalya är verkligen en vacker plats, trots att de byggt på en del av de gamla byggnaderna med nya påbyggnader.


Etapp tre idag var lunch, för de som bokat det extra lunchpaketet, dit vi åkte med buss. Vi hade ju redan käkat så vi tog en turkisk kaffe på Starbucks och satt sedan och göttade oss i solen i den närliggande parken tills de andra var klara.Det finns vattenfall i Antalya och vi åkte ut till kusten och de höga klipporna för att titta på det största. Vatten flödar ut 45 meter över havsytan och bildar ett vackert vattenfall. 


Sista punkten på programmet var besök på en skinnmodebutik/leverantör. Vi antog att här skulle det ske ytterligare kraftigt säljsnack så vi bestämde oss för att inte ens gå in. Lite sol är ju aldrig fel när man är i Turkiet. Skinnbutiken låg dessutom 300 meter från juvelerarstället så det försvann mycket onödig tid att fara fram och tillbaka här. Man kunde rivit av bägge två efter varandra och sparat minst en timme i transporttid.

Varför alla dessa butiker kan man undra? Jo, de sponsrar resan. (Mer om detta i ett senare inlägg.)


Vid halv sextiden var vi framme på Dedeman hotel i Antalya, ett bra hotell med ett antal år på nacken, blev incheckade och kunde sedan kolla runt lite. De som bokat extrapaketet var tvungna att rappa på för att hinna med bussen igen, de skulle på turkisk afton. Vi fick veckans bästa middagsbuffé på hotellet, deras mat var, enligt hörsägen, rena katastrofen. (Mer om paket och extrapaket i ett senare inlägg.)  
Fler inlägg om att resa till Turkiet med TSS:
Lykien - En temaresa med TSS till Turkiet oktober 2013

1 kommentar:

  1. Gjorde samma resa en månad senare och instämmer i det mesta, men tycker att även tilläggspaketen är okey och prisvärda. Maten som ingick i paketet var bättre än förväntat och den turkiska aftonen hade vi inte velat missa. Maten där var okey. Underhållningen var väl ingen rock'n roll (för oss som gillar det) men ändå intressant att uppleva. Stämningen var bra med mycket prat och hemfärden i bussen en enda lång allsång. Det var helt enkelt kul. Då tillhör jag de som inte dricker alkoholhaltigt... När det gäller skinn- och juveler kan man ju antingen gå snabbt igenom eller inte alls gå in. Fast på våra resor - vi har gjort en tidigare också - var det förvånansvärt många som handlade på de där ställena och var nöjda med sina inköp. Man upphör aldrig att förvånas...
    /Anders Georgsson

    SvaraRadera

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...