tisdag 22 oktober 2013

Lykien dag 8, hemresedagen

Detta inlägg är en del i en serie inlägg om att resa med TSS - Travel Service Scandinavia, RSD Reisen och NBK Touristic. Resan som beskrivs är en temaresa i Turkiet kallad Lykien och bygger på egna erfarenheter samt erfarenheter från medresenärerEn dag utan att behöva flyga upp ur sängen för att hinna med bussen. En skön dag. En slappardag. Transporten till flygplatsen skulle inte lämna hotellet förrän klockan 17 så det fanns gott om tid att käka frukost i lugn och ro.


Frukosten, liksom middagen, på hotellet var helt enastående. Veckans bästa utan jämförelse. Saken kanske har sin förklaring i att det utanför matsalen sitter två montrar med utmärkelser kockarna fått de senaste åren.


Buffén var riklig och det gick också att få ägg stekta som man ville ha dem eller en perfekt tillagad omelett med chilli och en massa annat gott i. Kocken var en spelevink som gillade att spexa och han var jätteglad över att bli fotograferad.

Efter frukosten blev det en slappardag vid poolen. Då hotellet låg högt upp på klippan fanns det inte direkt nån strand men poolområdet var alldeles utmärkt.Detta var ett riktigt fint hotell. Åren har börjat slita lite på finishen men servicenivån är hög och det är rent och snyggt. Klockan 17 kom bussen och körde ut oss till flygplatsen och informationen som gavs inför incheckning etc var klanderfri. Mycket bra och inga utrymmen för missförstånd. Resan hem gick också bra, en halvtimma försenat då man råkade borda Hannover och Göteborg från samma gate...samtidigt. Det blev lite förvirrat men vi kom alla iväg mot våra destinationer till slut.Fler inlägg om att resa till Turkiet med TSS:
Lykien - En temaresa med TSS till Turkiet oktober 2013

10 kommentarer:

 1. Hej!

  Tusen Tack!! för den väldigt proffsiga informationen och de vackra bilderna på Lykienresan. Jag och min man åker på samma resa den 9:e november.Vi tänkte köpa grisen i säcken(det blir vad det blir tänkte vi) innan vi upptäckte detta i Google när vi sökte information. Du har lärt oss mycket..med all denna information. Hoppas även att denna resa med dem blir bra. Lite synd med de tidiga morgnarna och sena ankomsterna till hotellen. Som tjej vill man ju ha lite tid innan man går och äter middag. Men det är saker man får ta.

  SvaraRadera
 2. Jag säger också TUSEN TACK! Det var givande att få information om resan på detta sätt! Jag åker den 11 november och har funderat både hit och dit angående de extra paketen. Nu vet jag hur jag ska välja. Tack! O så gott att kunna få smita ifrån emellanåt! Ska bli en spännande resa. Avskyr visserligen att åka buss men det är smällar man får ta ;)

  SvaraRadera
 3. Åker med min man den 25 november och tackar för din info, det blir snabbkaffe, böcker och reskudde som extra packning.

  SvaraRadera
 4. Tusen tack för denna fantastiska resebeskrivning.Bra tips att tänka på.Upplever bolaget som seriöst vid mina kontakter med dem.Nackdelen är att man inte får reda på avgångstid med flyget, när man beställer,hoppas det inte blir nattflygning.
  Vi åker 2 dec från Göteborg.

  SvaraRadera
 5. Vi åker också den 25 november. Ser att prognosen visar regn, regn, regn och lite sol. Stort tack för utförliga informationen!!

  SvaraRadera
 6. Va kul att läsa och titta på dina fina bilder. Åker dit imorgon. Hur fungerade allt det där med dricks till guider, busschaufförer osv....? Får man betala med turkiska pengar? Vilken klädsel är lämpligt i bussen och på de 5 stjärniga hotellen? Tack för svaren!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   I vårt fall samlades pengarna ihop genom att skicka runt kuvert. Jag tror inte att valutan spelar någon större roll faktiskt så länge man håller sig till Turkisk Lira eller Euro. Personligen använde jag genomgående Lira, det är trots allt deras valuta.

   Vad klädseln beträffar kan jag bara utgå från min egen resa och det var nog lite varmare då än vad det är nu. Bussarna har AC så de håller en behaglig temperatur. Man tillbringar mycket tid i bussen så bekväma kläder är såklart att föredra. Varför inte ta med en liten väska med t ex en tröja. Det kan bli kallt uppe i bergen eller så kan man rulla ihop den till en kudde.

   Hotellen vet om att det kommer busslaster och de anpassar sig, det är ju trots allt lågsäsong. Men det klart, t ex shorts och ärmlösa linnen ser väl inte så propert ut till skillnad mot ett par långbyxor och en kortärmad tröja/skjorta. Sen tror jag du ska utgå ifrån att det genomgående, med något undantag, kommer att bli 3-4 stjärniga hotell.

   Lycka till med resan och hoppas ni får en trevlig semester!

   Radera
  2. Tack snälla för svaret!

   Radera
 7. Tack P-A! Du skriver mkt bra och koncist. Att undvika försäljare i Turkiet är en konst och ni använder samma taktik som oss, nice! Vi brukar dock säga de 2 meningar vi behärskar på finska, så blir man lämnad i fred. Fungerar även i bl.a. Egypten även om vi tyvärr inte kan resa dit just nu.
  Återigen tack för bra nya tips. Peg o Lasse

  SvaraRadera
 8. Instämmer med övriga. Tusen tack för bra återgivning. Vi åker 5 nov, och det känns som att vi har fått
  många bra tips inför resan. Marina o Sven Erik

  SvaraRadera

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...