onsdag 9 oktober 2013

Muay Thai träning på House of Champions

Nathalie till höger med ett snyggt knä
Igår kväll följde jag med min Nathalie för att kolla in hennes Muay Thai träning på House of Champions som ligger på Hisingen, och givetvis för att ta en massa bilder.


Det är en skön, nästan familjär stämning därinne. Alla har kul och alla är glada. Lokalen är enkel. Inget fancy, inget lull-lull. Det för lite tankarna till Rockyfilmerna när Rocky fick tillbaka gnistan i de gamla slitna lokalerna. Det är enkelt, det är funktionellt, det är svettigt och det har en grym attityd. I like :)


Passet jag kollade på var ett en-timmas avancerat pass i Muay Thai. Tuff uppvärmning med mycket mage och armar följt av teknikträning där man två och två jobbade med sparkar av olika slag samt clinch. Det hela avslutades med sparring där man bytte sparringpartners efter en stund så alla fick köra mot flera motståndare. Jäkligt kul att få kolla på. Grymt duktiga är de!


Givetvis blev det en massa bilder varav några stycken blev klara till detta inlägget. Det var första gången jag testade att plåta något som detta. Det var trångt, det var dåligt ljus, det var snabba rörelser. Det var så tight om utrymme att jag ibland fick stiga åt sidan för att inte vara i vägen trots att jag stod kloss an en vägg eller ett hörn.

Närhet kräver vidvinkel och dåligt ljus en stor bländaröppning (använda blixt var uteslutet) så jag monterade på en Sigma 24/1.8 på min 5D Mk II.  Trots den ljusstarka optiken var jag tvungen att gå högt i ISO, 3200, vilket ger rätt brusiga bilder. Då det handlar om ruskigt snabba rörelser så är slutartider på 1/500 eller snabbare klart att rekommendera. Då blir det att höja upp ISO:t. Stor bländaröppning för att släppa in så mycket ljus som möjligt ger också mycket korta skärpedjup så det var lätt att missa skärpan då alla fighters for omkring som illrar över golvet.En mycket nyttig och rolig erfarenhet blev det och en del sköna bilder lyckades jag också få fram. Det bästa med kvällen var ändå att jag fick se min dotter fightas.

Praktisk stople där man kan hänga upp sina rosa(!) handskar när man behöver
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...