onsdag 30 oktober 2013

TSS val av hotell - Lykien resan


När man reser med TSS, Travel Service Scandinavia, så har man ett ospecificerat boende. Man vet inte från ena dagen till de andra var man hamnar, ibland inte ens en timme innan. TSS, eller NBK som de heter i Turkiet, sköter bokningarna centralt medan guiderna koncentrerar sig på att göra det de är bäst på, att guida.


Under dagen när man färdas med sin buss till de olika platserna man ska titta på sker en kommunikation mellan NBK, hotellen och reseledaren. Man söker i sista stund upp hotell på den ort dit man kommer och ibland kan det bli lite tight information för guiden. Ett av hotellen på vår resa bokades så sent som ca en timme innan incheckning.


Givetvis gör man detta för att få så bra priser som möjligt. Det innebär också att man ofta hamnar utanför de centrala delarna av städerna och ibland väldigt långt utanför stan då de ofta är de hotellen som har låg beläggning när man är utanför säsong.


Detta betyder inte att hotellen är dåliga, inte alls. Min upplevelse var att hotellen överlag höll en väldigt bra standard med ett par undantag. Då tidpunkten för min resa sammanföll med en större turkisk ledighet, som vårt höstlov ungefär, så var det väldigt fullt på hotellen och antagligen ännu svårare att hitta bra boende.


Trots detta så var det överlag bra hotell, vissa med riktigt bra faciliteter såsom gym och spa om man är intresserad av sådant. NBK har givetvis samarbete med några hotell de utnyttjar ofta men de förhandlar hela tiden med olika för att hitta bästa pris.


Maten överlag höll också en mycket bra standard där de bästa hotellen också (naturligtvis) hade den bästa maten. Frukostbufféerna var helt makalösa och även middagsbufféerna hade så mycket att välja på att det inte hann bli tråkigt på en vecka.På spahotellen fick man givetvis utnyttja faciliteterna utan extra kostnad. Ja med ett undantag, egen handduk bör man ha med sig då man inte får använda rummets handdukar och de annars tar betalt för just handdukshyra. 
Vi hade ett hotell, några mil söder om Antalya näst sista natten, som nog uteslutande hade gäster från NBK Touristic. Alla åt samtidigt och det blev lätt hysteriskt i matsalen både middag och frukost. Kvalitén på maten var inget vidare och det serverades inget drickbart förutom te och kaffe till frukost....och hur tänkte man här??! Äggröra och kanelbullar till frukost?!


Lite om rummen också. De höll, precis som hotellen, en överlag bra standard. Även om hotellen ibland var lite äldre så var rummen rena och funktionella. Sängarna är hårda i Turkiet.
Vissa hotell hade helt överdådiga middagar. Notera att måltidsdryck inte ingår utan måste lösas separat. Normalpris för en öl eller ett glas vin (och det är små glas vin) är ca 10 TL. Att jämföra med priset på en restaurang/bar utanför hotellet där priset ligger mellan 7-9 TL
2 kommentarer:

 1. Hahaha, kul läsning, vi åker dit v 8, 2014. Tack för tipsen/ Eleonore

  SvaraRadera
 2. Godt at læse, så vi er forberedte på vores tur med afrejse fra Billund (Danmark) 26. januar 2014.
  Det bliver koldt men spændende, vi kender Tyrkiet i forvejen, da vi er i Alanya 2x14 dage hvert år i april/maj og september/oktober.
  Et skønt rejseland med skønne mennesker :-)
  Hilsen Jette Gamsted

  SvaraRadera

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...