fredag 3 januari 2014

Årets bild 2013

Det dök upp en fråga på en Facebook grupp jag är med om vilken som var den bästa bilden man tycker man tagit under året. Tveklöst är den dramatiska bilden med brandmannen i skogsbranden min bästa bild 2013.

I mitten av juli när vi var i Delsjön bröt plötsligt en skogsbrand ut och vi larmade och visade brandkåren var branden var. Vi hängde kvar en stund och mitt i släckningsarbetet stod jag så jag såg en ensam brandman i motljus. Han stod där mitt bland lågor och rök, sprutandes vatten med sin slang samtidigt som solens strålar bröt igenom röken ovanför hans huvud.

Scenen var fantastisk, dramatisk men ändå under kontroll. Jag slet upp kameran och drog av några bilder. Denna var den jag fastnade för. Den återger nästan på pricken det jag upplevde när jag stod där.

Här är en länk till själva inlägget jag skrev då.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...