onsdag 29 januari 2014

Ban Phe. Hepp!


I går kväll käkade vi på ett litet hak ett par kvarter bort och på sjösidan från Christies. Ett riktigt Thaiställe med plaststolar och ordentligt het mat till skillnad från Christies. Dessutom serveras i stort sett bara seafood och det är mycket mycket billigare. 40-70 Bath för en standardrätt och lika mycket för en stor Chang. Kryddningen är också bra, det finns inte så mycket utrymme för att lägga på extra kryddor :)


Idag vaknade vi i hyfsad tid efter att ha sovit gott trots de hårda sängarna på "Mac Garden Resort". Med hårda menas verkligen hårda, strax under bohuslänsk granit, haha. Vi åt frukost på Christies då det inte ingick på hotellet. Det blev en riktig amerikansk frukost, fast jag måste erkänna att jag gillar thaifrukost mycket mer. Det blir det hädanefter!Ban Phe har stränder på bägge sidor om staden men vi valde den östra stranden. Närmast staden är den inget vidare men blir allt bättre ju längre bort man kommer. Vi knatade ca 6 km tills vi kom fram till en mycket fin del av stranden. På vägen passerade vi en liten fiskeby med alla båtar uppdragna på stranden. Där fanns hur mycket som helst att plåta och det blev en hel radda bilder som ska fixas till när vi kommer hem igen.Vi stannade på stranden nästan hela dagen. Solstolar och skugga erbjöds utan kostnad så länge man gynnade etablissemanget med en öl eller nåt att äta då och då. Kanon! Stranden håller också en mycket bättre standard än på Koh Chang med alla sina koraller så att man knappt kunde gå ut särskilt långt på vissa ställen. 

Den lokala renhållningen var såklart på plats...å nu snackar vi inte hundar utan renhållning av en helt annan kaliber.

När det började närma sig kvällen gick vi, såklart, de 6 kilometerna tillbaka. Visst är det billigt med Tuk tuk och att åka med Songthaews kostar inte mer en knappt 20 Bath men det hjälper ju inte konditionen, eller hur?

Efter att ha mellanlandat på hotellrummet, som inte var städat (men man kanske inte ska förvänta sig superservice för 176 kr/natt), så gick vi ner på byn för att äta. Var? Samma ställe som igår kväll såklart! Tre seafoodrätter för 180 Bath!! Fantastiskt gott, och framförallt, välkryddat! Mmm :-)


I morgon bitti, efter vi vaknat, tar vi våra ryggsäckar och traskar bort mot piren där båtarna till Koh Samet avgår ifrån. På vägen blir det lite frukost och vem vet, vår favoritrestaurang kanske är öppen :)
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...