söndag 26 januari 2014

Besök i Bang Bao och lätt grillning


Man blir lätt mosig att vistas i solen. Vi somnade gott redan vid 21 och sov som grisar i 11 timmar. Upp för att käka frukost och sedan en promenad på ca 3 km bort till fiskebyn Bang Bao som till stor del är uppbyggd på en pir rätt ut i havet.På piren blandas en härlig samling av diverse skjul som innehåller affärer, restauranger och bostäder om vartannat. Härifrån går också alla båtar till de andra öarna söder om Koh Chang. De små skjulen med som alla vilar på pålar i havet är mer eller mindre underhållna och en del ser ut som de håller på att förlora kampen mot havet. Andra är ytterst väl underhållna.Här trängs som sagt småaffärer, barer, seafoodrestauranger med dykfirmor och bostäder. Det fanns t o m rum att hyra på piren.Halvvägs ut på piren upphör skjulen och man kommer fram till alla båtar som väntar på att ta turister till sina olika destinationer. Här finns också en samling dykbåtar för den som vill dyka. Längst ut på piren står en vacker fyr. Därifrån får man en vacker vy över i stort sett hela den sydvästra delen Ko Chang.

Efter att ha kollat runt lite och tagit var sin Chang mitt i smeten handlade vi en massa på en 7-Eleven som låg i byn. Mycket billigare än på vår strand men ändå ö-priser.
På vägen tillbaka längs det slingriga och backiga vägen stötte vi på öns lokala städpatrull, ett gäng med rätt griniga individer som gärna visade tänderna när man kom för nära "deras" mat.


Säkert hemma igen lastade vi av grejerna och gick bort några hundra meter till mitten av vår strand där sanden och botten är jättefin. Här låg vi ett par timmar för en lättare grillning i solen. Ett par timmars paus i skuggan mitt på dagen fick det bli med lite pillande med våra bilder och sedan ytterligare en stund i solen tills dem gick ner vid 18.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...