måndag 27 januari 2014

Där fick hon så hon teg!


I går kväll var vi iväg till bortre änden på stranden, Tropical Beach, närmast Bang Bao där vi år middag på en strandrestaurang.


Till förrätt beställde vi in en mango- chillisallad som skulle vara stark. Utöver detta en portion kyckling med chilli och basilika och en kyckling med cashewnötter. Vi blev varnade om att detta salladen och chillikycklingen var jättestarka.
"Vad bra, vi gillar chilli" sa vi.

"Jag måste varna er. Européer och Thailändare har olika syn på vad som är starkt. Ni kanske inte kommer att kunna äta detta."
"Jodå, det kan vi visst!" sa vi.

"Ni kanske lider och inte kan äta och då vill ni inte betala!"
"Det är ingen fara! I så fall beställer vi bara in fler öl!"

"Vill ni ha ris till maten?"
"Nej tack"
"Oj, oj, oj :)"


Vi fick maten på bordet och Heléne som alltid tjatar om stark mat och hur gott det är med chilli fick så hon teg! Maten var verkligen thaistark! Det hettade till ordentligt i munnen och svetten lackade i pannan på mig. Men så vansinnigt gott! Vi åt dessutom upp våra tre rätter utan att ens beställa in mer öl :)


1 kommentar:

  1. Haha! Bra jobbat!!
    I Bangkok försökte jag verkligen få in en rätt som INTE skulle vara så stark. "NOT so strong, please!" Och servitören "yes yes". Fick i mig knappt hälften och sen gav jag upp för elden som brann i käften!! Men Singha löste det till stor del. Fortsätt och njut hörrni!

    SvaraRadera

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...