måndag 13 januari 2014

Demonstrationer i Bangkok

Med bara 9 dagar kvar till avresan mot Thailand och Bangkok så dök det upp lite krusningar i våra välplanerade resplaner. Det bjuds numera på gratis underhållning på Bangkoks gator i form av färgglada massdemonstrationer.

Vi visste iofs innan att det skulle bli oroligheter men de har tidigare varit lite mer västerut från området där vi tänkt stanna. Nu flyttade man ett antal "rallypoints" längre österut i syfte att spärra av viktiga knutpunkter i trafiken. Allt för att stänga Bangkok som demonstranterna säger.

Enligt den ursprungliga planen så skulle vi anlända med Airport link till "Phetchaburi" station (1 på kartan). Då vi kommer att komma tidigt har vi flera timmar på oss tills incheckning in på hotell Pantip Suites (2 på kartan). Vi tänkte gå till fots och passa på att kolla in staden en smula samt reka knutpunkten MRT Sukhumvit/BTS Asok (3) där vi morgonen därpå måste byta mellan tunnelbanan (MRT), och pendeltåget (BTS). Vi måste nå "Ekamai" bussterminal (4) rätt snabbt på morgonen för att hinna med morgonbussen söderut till Trat.
Foto från: https://twitter.com/BKKConcierge
Nu har detta omkullkastats ser det ut som. Knutpunkten Sukhumvit/Asok är numera en rallypoint och totalt belägrad av tusentals demonstranter så att smidigt förflytta sig 200m där på morgonkvisten mellan tunnelbana och pendel är uteslutet. 

Snabbt blev det bokat ytterligare ett reservhotell (5 på kartan) bara 300 meter från Ekamai bussterminal. Dessutom var det svinbilligt 176 kr inklusive frukost. Mycket kraftigt rabatterat. Så beroende på hur läget ser ut när vi landar kan vi antingen på på det ena eller det andra eller varför inte bägge :) Det första har pool och en massa bekvämligheter, det andra ligger nära på morgonen. Vi kan ju flytta under kvällen.

Oavsett var vi hamnar så lär nog demonstrationerna hålla på ett tag så förhoppningsvis kanske det går att få några läckra bilder av spektaklet innan vi drar vidare söderöver.

Det finns mycket intressant info om demonstrationerna i Bangkok av en kille som heter Richard Barrow

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...