torsdag 23 januari 2014

En lång resdag till Bangkok


Att åka till värmen innebär att ta med sig så få varma kläder som möjligt, iaf om man ska släpa runt på dem. Att mötas av -14 grader i Helsingfors är då ingen höjdare men de fanns de på planet från Landvetter som hade det värre; åker man i shorts och flip-flops får man skylla sig själv.

Resan från Helsingfors till Bangkok tog ca 12 timmar och gick som på räls. Vi försökte sova så lite som möjligt, ca 3-4 timmar, för att snabbt komma in i nya dygnsrytmen. Det gick rätt bra men dagen i Bangkok blev väldigt lång.


Efter vi landade i Bangkok fixade vi dataabonemang till telefonerna för 900 Bath, ca 200 spänn, och tog airport-linken in till Bangkok där vi bytte till MRT, tunnelbanan, för att åka sista biten till hotellet som låg i närheten av Lumpini Park. Att resa med flygtåget, pendeltåget (BTS) eller tunnelbanan (MRT) i Bangkok är väldigt enkelt. Man betalar i en automat och får ett färdbevis som visas i spärren när man går in. Vid resans slut tar utgångsspärren hand om beviset (och kollar om man betalt tillräckligt)


Framme på hotellet slängde vi in väskorna och tog en tur ner på stan för att kolla lite och äta en bit.Vi såg några små bevis på demonstrationerna som pågår genom en gruppering av militär sjukvårdspersonal i sydöstra hörnet av Lumpini Park. Annars var det inte så mycket demonstranter vi såg.


Vi hittade en riktigt trevlig restaurang där vi åt oss mätta för endast 95 Bath inklusive dricka, det är ca 20 kr. Dessutom väldigt gott.


I  morgon bitti bär det av till ön Koh Chang utanför staden Trat i sydöstra Thailand. Bussen går kl 07:45 och för att vara säkra på att hinna ordentligt utan strul bytte vi hotell på kvällen för att bo alldeles intill Ekamai bussterminal. Ett tips, åk inte pendel i rusningstrafik med stora feta ryggsäckar. Det är svårt nog att få plats ändå :)


Nu är klockan 21:00 lokal tid och i skrivande stund har Heléne däckat och sover som ett barn. Jag ska bara avsluta detta och sedan blir det bingen. Over and out :)

1 kommentar:

  1. Härligt att ni kom fram bra! Ser fram emot att höra vad ni tycker om Koh Chang.

    SvaraRadera

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...