lördag 25 januari 2014

Några slappardagar på Bang Bao beach, Koh Chang


Efter att ha övernattat på en strandsatt färja ombyggd till hotell, Aunchaleena Beach Front Resort, så hann vi med några timmar i solen innan vi blev hämtade av en bil från hotellet som det var tänkt att vi skulle vara på.
Övre däck var en katastrofzon
Innan vi åkte hann vi ta ett varv på hotellområdet och ta lite bilder. Hotellet blev nog inte riktigt så bra och stort som det var tänkt. På den stora färjan används bara en av fyra våningar till hotellrum, allt annat är nedstängt och förfallet. Vi snokade runt och tog lite bilder här och där i bröten.En färja som sett sina bästa dagar

Lyckades ta mig omord på den gamla färjan, inte helt riskfritt
Många gamla fiskebåtsskrov har blivit ombyggda till villor/bungalows men det finns många gamla fartyg som bara ligger där som en båtkyrkogård. Det "känns" lite gammal marinbas över det hela med betongvägar, kraftiga broar och helikopterplattor i området.

När vi kom till vårt "riktiga" hotell, Tropical Beach Resort, uppgraderades, som ursäkt för att de strulat med bokningen, vår bungalow från en standard till en exklusiv dito. En riktigt trevlig bungalow i betong bara ett stenkast från stranden. Gissa om vi gillar betong?! :) Så läckert.
Det slutade med att vi bestämde oss för att stanna två nätter extra. Vi känner att vi behöver landa lite på ett ställe för att komma till ro lite. Nu hittar vi knappt i våra ryggsäckar efter allt upp- och ner packande de senaste dagarna. Det ger oss också lite tid att kolla vidare på vart vi vill åka.


Hotellet ligger nästan längst bort på stranden som börjar vid Bang Bao och ligger lugnt och avsides, Stranden är lite stenig och det ligger rester av ett korallrev utanför så det är rätt knepigt att gå i och bada. Däremot so räcker det med att gå några hundra meter mot Bang Bao så  blir sanden finare och det går att gå i lite längre utan att trampa på en massa koraller.

Stranden österut

Stranden västerut
Ännu längre bort mot Bang Bao finns det en massa småbungalows och barer och dit kan man gå om man vill sitta uppe lite längre (hotellets restaurang/bar) stänger redan vid 20:00).

Vi tog en promenad bort idag för att hitta en affär där vi kunde köpa lite öl och tilltugg. Priserna är rätt höga, framförallt på ölen. En stor Chang (65 cl) kostar 80 Bath vilket gör strax under 20 kr. Det är svindyrt. I Bangkok kostade den 50 Bath. Så är det med öar. Varor ska transporteras och konkurrensen är förhållandevis liten.  Nu blir det iaf några riktiga slappardagar här innan vi drar vidare mot nya äventyr.


1 kommentar:

  1. Krille hälsar att det ser jättetråkigt ut ;-) Vilken härlig bungalow! Lätt att bli avis när vi sitter här i januarimörkret och det är -5 ute..........

    SvaraRadera

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...