onsdag 29 januari 2014

Ninja volleyboll


I Ban Phe i Thailand gick jag förbi den lokala polisstationen och på deras gårdsplan spelades det volleyboll trodde jag först, innan jag tittade närmare. De spelade med fötterna!

I Wikipedia står följande: "Sepak takraw är en lagsport som liknar volleyboll där man använder fötterna, knäna, bröstet eller huvudet för att vidröra bollen. Spelet har sitt ursprung i Sydostasien, och är populärt i Thailand, Kambodja, Malaysia, Laos, Filippinerna och Indonesien. Bollen som används i sporten är ofta tillverkad av rotting eller plast, och spelets plan utgörs av två planhalvor som delas av ett upphöjt nät. Lagen utgörs av tre spelare vardera, och de spelar tills ett av lagen fått 15 poäng. Om ställningen i matchen skulle vara 14-14, fortsätter matchen till dess att ett av lagen fått två poängs målskillnad, dock högst till 17 poäng. Man spelar vanligtvis bäst av 5 eller 3 set. En variant av sporten fanns redan tidigt på 1400-talet i Malaysia och Thailand."

Det kallas tydligen också ninjavolleboll. Spelet var hur coolt som helst att kolla på. Blixtrande snabbt och en sån fantastisk vighet hos spelarna. Jag var helt säker på att det måste vara thaiboxare eller liknade som bara lekte lite innan jag fick reda på att detta är en erkänd idrott. Sydostasiater visar återigen sin styrka i snabbhet och precision. Jag är djupt imponerad. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...