onsdag 22 januari 2014

Packade och glada - nu drar vi


Äntligen dags för två ressugna frusna själar att sticka iväg till värmen. Vi lämnar landet efter lunch och tar vägen via Helsingfors, med några timmars bytestid, för att så småningom landa i Bangkok i morgon förmiddag vid halv 10 tiden. Därefter blir det att skaffa varsitt thaiabbonemang för lurarna innan det är dags att ta airport-link in till Bangkok stad och vårt hotell.

Med tanke på demonstrationerna och osäkerheten i att hinna till Ekamai bussterminal på morgonen bestämde vi oss för att bo på bägge hotellen vi har bokat. Då det ändå kostar en natt i avbokningsavgift kan vi lika gärna använda bägge rummen. Så första hotellet, som har pool och sådant, kör vi under dagen för att spå kvällen flytta oss till det andra som ligger 300m från bussterminalen. På så vis blir det lätt att ta sig vidare med buss ner till Trat och ön Koh Chang på fredag morgon.

Nu införde regeringen sedan i morse ett 60-dagars undantagstillstånd i Bangkok med omnejd från och med idag. Vi får hoppas att detta inte innebär en massa arresteringar och med det efterföljande eskalering av oroligheterna. Eller så får vi från Göteborg vara förberedda med både hjälmar och medhavd gatsten av äkta bohuslänsk granit och visa thailändarna hur vi gör kravaller här i Göteborg, haha ;)

Det är också skönt att vi inte lämnar lägenheterna tomma när vi åker utan att det finns folk som bor i dem och sköter om allting tills vi är hemma igen.

1 kommentar:

  1. Lycklig resa !!! hoppas ni får kanoonbra semester med massor av fina bilder mm !!!

    SvaraRadera

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...