torsdag 2 januari 2014

Reseförberedelser - inventering

Det börjar så smått dra ihop sig till Thailandsresan som går av stapeln om knappt tre veckor och det är dags att börja förbereda sig.  


Bland det viktigaste för mig är kamerautrustningen och efter många om och men har jag till slut bestämt mig för vilka prylar som ska få åka med. 5 D:n så klart, Canon 24-105/4L som allround-optik och ett Sigma 70-300 utan bildstabilisering för dagsbruk. Mitt ljuskänsliga 70-200/2.8 får stanna hemma av vikt och utrymmesskäl. Sedan för vyer och stadsfoto i Bangkok har givetvis ett Canon 17-40/4L sin givna plats i fotoryggan. Likaså ett 50/1.8 för kvällsfoto. Lensbabyn åker med bara för att det kanske kan vara lite kul att leka med den i Bangkok och den fasta 24/1.8:an ska Heléne låna. Sen en hög batterier, filter, minneskort, fjärrutlösare, stativ och lite annat junk. En dator, den portabla studion, ska med så klart. Hur ska jag annars kunna fixa till och lägga upp bilder under resans gång?

Förutom fotoprylarna ska det givetvis med lite kläder och sådant men det blir inte särskilt mycket. Shorts, badbyxor, linnen, handduk och flip-flops. Så mycket mer behövs inte. Kanske en skjorta och en keps. En necessär. Allt ska ner i en stor ryggsäck och där ska även fotoryggsäcken få plats så man kan hålla sig till ett kolli medan man rör sig mellan hotellen. Totalvikten hittills, handbagage - läs fotoryggsäck inkluderat, är mindre än 15 kg. Tror tekniken väger mer än resten av packningen :)

Under de närmaste veckorna kommer så klart packningslistan att justeras men i stort sett är jag klar över om vad som ska tas med.  Tiden går fort och rätt var det är så står vi där med fötterna i sanden på ön Koh Chang, strax väster om Trat i sydöstra Thailand.

1 kommentar:

  1. Ska bli roligt att följa er resa...
    Ha det riktigt gôtt!!!

    SvaraRadera

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...