fredag 10 januari 2014

Reseförberedelser - tekniktillbehören

Med endast två veckor kvar till avresa så börjar förberedelserna gå in på rena finliret. Kameragrejerna är klara, nu är det dags för alla elektroniska grunkor.
Förr när man åkte utomlands packade man en väska med kläder och badgrejer. Numera ska det släpas med en massa andra bekvämligheter för att plåta, för att efterbehandla bilderna och kunna vara online när man känner för. Det är telefoner, datorer, diverse laddare och annat som ska med.


På de flesta hotell, och definitivt i Thailand, är det generellt väldigt ont om eluttag. Dessutom är uttagen i Thailand av en sort som gör det smart att bara plocka med sig europakontakter vilket lär passa i de flesta fall. Givetvis åker det med en fördelare med fem europauttag. Dessutom lödde jag ihop en kabel med en europakontakt i ena ändan som sen splittar ut till två kontakter till datorernas laddare.

En WiFi-router kommer också med. Kan tyckas onödigt men inte alla hotell har gratis WiFi på rummet. Betydligt fler har vanliga LAN-uttag utan extra kostnad. Med en router kan vi köra med alla enheter vi behöver och är dessutom inte bundna till att en i taget sitta på en kabellängd från uttaget.

Sen tillkommer diverse andra laddnings- och synkkablar samt även LAN-kabel, skruvmejsel, tång, eltejp och lite småsaker som man aldrig klarar sig utan :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...