måndag 27 januari 2014

Sista dagen på Koh Chang


Idag har varit sista dagen på Koh Chang. Vi tänkte från början röra oss norrut till någon av de andra stränderna men kvalitén på stränderna var inget vidare på det som fanns tillgängligt. Vi åker till Ban Phe istället. Vårt hotell har varit mycket bra. WiFi-täckningen och hastigheten det bästa jag upplevt i Thailand. Det satt t o m en repeater på en palm vid stranden.

Vi har bara latat oss idag. Det har varit förhållandevis svalt då det legat ett tjockt dis över ön. Vi låg hela förmiddagen i ett par solstolar och gick bort till andra ändan av stranden för att ta ett par öl på en bar i bästa reggaestil, allt hemmasnickrat från bar till möbler.
På kvällen promenerade vi de tre kilometrarna till Bang Bao för att äta lite seafood. Det var riktigt lågvatten idag så piren och omgivande skjul såg inte fullt likadana ut, Nu stod allt på lera. Vi kollade runt i varje prång vi kunde med att gå in i och slutade så småningom ute på själva piren där alla badbåtar nu hade lagt till.


Inte alla delar är så välbyggda att de håller i evighet utan underhåll.Kolla in båten i båthuset ovan, Exakt! Båten är ett par meter ovanför vattnet.


Mat kunde man få av alla de slag även här på piren. Allt från smågrillat till stora seafoodrestauranger, våfflor, thailändska pannkakor med frukt och en massa annat göttigt, 


Vi hittade en trevlig restaurang där man t o m kunde sitta och dingla med benen över vattnet, Tyvärr var alla dessa platser redan upptagna så vi fick nöja os med ett vanligt bord. Maten var god iaf fast jag måste erkänna att jag föredrar en ordentligt kryddad red curry chicken framför alla dessa seafoodrätter.

På vägen tillbaka möttes vi av ett par mopeder som fräste fram på piren mellan skjulen så folk snabbt fick stiga åt sidan. Helt galet. Detta med mopeder förresten, här i Thailand lär man sig detta innan man lär sig gå verkar det som.I morgon bitti bär det av not Ban Phe där vi ska stanna i två nätter. Vi lämnar hotellet vid strax före 9 och beräknas vara framme vid 14-tiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...