onsdag 1 januari 2014

Träningsåret 2013

Vi skriver 2014 och det är dags att summera det gångna träningsåret och också dela ut en liten ros!

Under 2013 har jag hunnit med totalt 233 träningspass, och ungefär lika många timmar, vilket ger ett snitt på 4,5 pass/vecka. Helt okej tycker jag. Tyngdpunkten har legat på konditionsträning vilket summeras till 147 gruppträningspass varav 113 är cykelpass. Kinesis som är en form av cirkelträning, och en av mina favoriter, har jag kört total 27 gånger under året.

Många kör hårt med olika dieter eller kör stenhårt på löpbandet för att gå ner i vikt. Jag tränar för att kunna bibehålla mitt mycket goda leverne med mat, godis, goda viner och annat götta. Trots det stora träningsuttaget, och ca 143,000 förbrända kcal, så har jag ändå lyckats lägga på mig ett par kilo så 2014 blir mer fokuserad på gymträning vilket ger en lite bättre förbränning än konditionspass.

Jag sågar ogärna människor men lyfter gärna fram någon som gjort någonting särskilt bra och detta året finns det en instruktör på SATS som stuckit ut inte så lite extra. Tittar man på min statistik syns det klart. Man tränar ju med de man anser bäst. 72 pass av 147 gruppträningspass har jag kört med Moa Richard. Det är hälften av årets gruppträningspass(!) Det jag har sett av henne i PT-rummet talar också sitt tydliga språk. Är du en person som vill ha en kunnig och genuint engagerad PT som dessutom inte står och jagar på dig så hela anläggningen hör, välj Moa Richard! Jag tror aldrig jag sett någon vara så drivande på ett så mjukt och fint sätt som Moa.

De två anläggningar som jag gillar bäst är för närvarande SATS Landala och SATS Kungsgatan. Landala tack vare att det är så litet och för att det är en så familjär känsla därinne. Alla hejar på alla och alla accepteras för vad de är. SATS Kungsgatan gillar jag också mest tack vare Kinesisväggen, som bara finns på Kungsgatan och som erbjuder möjligheter till mycket bra övningar, och den avskilda PT-hörnan.

Med detta vill jag tacka för ett fantastiskt roligt träningsår och hoppas att 2014 blir minst lika roligt!

1 kommentar:

  1. Att träna är bra för både kroppen och knoppen...och det är oerhört viktigt att få bra tränare....
    är själv 60-årig tant som tränar 3 gånger/vecka på gym ca 1 timme samt aquajogging/simning 1 timme...mitt närmaste rekord marklyft 60 kg -är jättestolt över mig själv ...allt detta med hjälp av en kanoonbra PT...

    SvaraRadera

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...