lördag 8 februari 2014

Demonstrationer stängde MBK tidigt


Vi tog oss till MBK på kvällen och valde att åka med BTS från Phrom Phong, en station som ligger innan Asoke där man har satt upp en "rallysite" för demonstrationerna. Asoke är en av de fyra kvarvarande platserna som används.En av de andra tre ligger vid hållplatsen National Stadium och precis utanför MBK. Där var det fullt hålligång när vi kom och en ordentlig folksamling. Demonstranter hade också spärrat av gångbroarna alldeles intill demonstranterna för att hindra någon från att kunna attackera uppifrån. Tälten var ordnade i snygga rader på en stor plan.
Vi tog gångbron över från stationen och gick in via varuhuset TOKYU för att slippa gå ner på gatuplan. Det verkar som Suthep eller någon annan framstående höll ett brandtal till anhängarna för när vi kom ut var det hur mycket folk som helst och det visslades med pipor och skreks slagord.


Undra på att försäljarna på MBK hade börjat plocka ner sina grejer tidigt. MBK lovade att hålla öppet till 22:00 men redan strax före 20 var det nästan öde, både från försäljare och framförallt turister. Jag har aldrig upplevt det så behagligt att gå i en affär utan att behöva trängas.  Ni som varit på MBK vet hur trångt det kan bli. Dock lite tråkigt att inte kunna handla det jag ville.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...