söndag 9 februari 2014

Demonstrationerna i Asoke, Bangkok

Jag var ute på stan en vända på egen hand för att kolla runt lite på gatorna runt hotellet och hamnade av en "händelse" på en av protestsajterna för Bangkok Shutdown, Asoke, som ligger bara runt 600 meter från hotellet där vi bor.När jag närmade mig vid 15-tiden hade de redan börjat stänga av fullständigt för trafik. Annars tillåts trafik i en begränsad omfattning under dagen. På gångbroarna runt omkring en bit bort har militär ställt upp sandsäckar med lätt bemannade posteringar för att kunna rycka in om det behövs.

Vid själva Asoke station var det fullt hålligång. Risodlarna, som också slutit upp i sina krav på bättre betalt, stod där med sina lastbilar.


 Ett band körde liveframträdande som också sändes ut på stora lastbilsmonterade skärmar och högtalare som var uppställda. Det var inte så mycket folk på plats ännu då arbetsdagen inte var slut.

Det är bara ett begränsat antal demonstranter som stannar kvar på protestsajterna i sina tält och håller stånd under dagtid. De flesta, de som har arbeten att sköta, sluter upp under kvällen. Det är då man som turist  bör fundera på att hålla sig undan då det kan inträffa tråkigheter. Nu på dagen är det förhållandevis riskfritt. De bjöd t o m på en flaska vatten för att jag visade mitt intresse för deras sak :-)  Dessutom löper man ingen risk att bli påkörd på en protestsajt vilket är ett stort plus jämfört med resten av Bangkok.Totalt finns fyra protestsajter. Asoke är den stora korsningen som är inringat med rött på kartan nedan. Vårt hotell ligger i den lilla röda ringen sydost om Asoke. Den blåa ringen är National Stadium där MBK ligger. Den vi besökte igår. Den värsta protestsajten ligger vid Lumpini Park och den sajten varnas det allmänt för att besöka då det är där man koncentrerat sig efter att nyligen ha stängt ner tre tidigare protestsajter.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...