torsdag 6 februari 2014

En blöt dag, en mycket blöt dag

Avresedag och allt så vaknade vi tidigt idag, strax före sju. Idag skulle vi lämna Koh Samet och vidare mot Pattaya. Då transporterna med minibussar från Ban Phe till Pattaya går fasta tider, 08:30, 10:00 och 13:30, ville vi komma iväg så tidigt som möjligt.


När vi slog upp korpgluggarna och tittade ut så regnade det, läs pisseregn. Utmärkt dag att resa på iofs. Vi gjorde oss i ordning, tog fram regnjackorna, packade ryggsäckarna och satte på regnskydd. Sedan gick vi ner till restaurangen vid 07:45 för att finna den stängd. Det var också hotellets, hotel Chillis, reception. Det skulle öppna 09:00. Kändes lite kärvt att hinna med bussen vid 10:00 i så fall.

Vi handlade frukt och en bit bröd i små affärer som hade öppnat och sköljde ner med vatten. Sedan hängde vi på låset strax före nio, checkade ut, tog vi våra ryggsäckar och knatade ner mot hamnen utan en susning om när båtarna går. De går ju allteftersom de kommer in och har lastat. 


Efter en 15 minuters promenad var vi nere vid hamnen och lyckades hinna med en liten båt som precis skulle till att avgå mot Ban Phe. Vid detta laget vräkte det ner så dropparna studsade i vattnet. Hur läckert som helst. Tyvärr var systemkameran nerpackad djupt inne i ryggan pga vädret så min vattentäta Sony Xperia S fick stå för bilderna.Rökning förbjuden?!


Det vräkte ner under hela överfarten. Notera att bilden inte är tagen genom något fönster. Dropparna var så stora


Efter en överfart på ca en halvtimma (han var tvungen att sakta farten pga att motorn började låta lite illa efter halva vägen) var vi framme i Ban Phe vid ca 09:40. Vi fick snabbt, mitt på piren, tag på en kille som sålde biljetter med minibuss till Pattaya för 200 Bath/person. Vi träffade ett annat svenskt par på väg till Koh Chang som fick sina biljetter för 300 Bath/person. Deras buss gick vid 10:10. 


Piren i Ban Phe, den inre delen, är täckt med pressenningar. De håller undan det värsta regnet, tidvis. Är man på fel ställe vid fel tidpunkt, som jag råkade ut för en gång, så får man ett par liter vatten över sig.
Det blev lite väntan ute vid stora vägen i Ban Phe innan bussen dök upp några minuter försenad.  Lite blöta och frusna var vi. Detta var verkligen en blöt dag. Jag sa väl att det pisseregnade?


Så småningom, ca 90 minuter senare, var vi äntligen framme vid Pattayas norra bussterminal där vi också passade på att reka när bussarna till Bangkok och Ekamai avgick. Från 04:30 till 23:00 var 30:e minut. Inga problem alltså. I Pattaya sken solen och det var jätteskönt. Vi hoppade på en Songthaew för att åka ner mot Pattaya Beach och vårt hotell.


Nu blir det att spana in allt som händer i denna galna lilla stad. Mer om detta i morgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...